8 Δεκεμβρίου, 2023

Δημήτρης Αντωνίου: “Πόσο κοστίζει η ταπείνωση;”

0

Ο συγγραφέας και ακτιβιστής, Δημήτρης Αντωνίου, τα τελευταία 7 χρόνια με ομιλίες του σε σχολεία και παρεμβάσεις έχει αναλάβει έναν ενεργό ρόλο σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια αλλά και την προσβασιμότητα για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Για μια ακόμη φορά κατήγγειλε την έλλειψη προσβασιμότητας που υπάρχει στα σχολεία για παιδιά με κινητικές αναπηρίες. Στον λογαριασμό που διατηρεί στην πλατφόρμα του facebook έγραψε:

“Είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη σχολεία που ‘’προσπαθούν’’ να γίνουν προσβάσιμα για τα παιδιά με κινητικές αναπηρίες.

Ναι, το έζησα και εγώ αυτό το 2007 όταν μετά το ατύχημα μου θέλησα να συνεχίσω το σχολείο και κατέληξα να κάνω τα μαθήματα στο σπίτι, αλλά ΑΚΟΜΗ;; Το 2022 ακόμη ‘’προσπαθούν’’ οι δήμοι να κάνουν τα σχολεία προσβάσιμα;

Πείτε μας λίγο τα μαθηματικά σας για να ξέρουμε.. Πόσο κοστίζει μία ράμπα ή ένα αναβατόρι και πόσο κοστίζει η ταπείνωση και η ταλαιπωρία με κουβαλήματα, αποκλεισμούς και εμπόδια;;;

Άρχισε η σχολική χρονιά και υπάρχουν παιδιά που θέλουν να πάνε σχολείο και δε μπορούν;; Σας παρακαλώ πολύ, εάν σήμερα Δευτέρα, ξέρετε κάποιο παιδί με κινητικές αναπηρίες που δεν μπορεί να παρακολουθήσει επαρκώς και αξιοπρεπώς τα μαθήματα στο σχολείο του λόγω έλλειψης προσβασιμότητας, ας μου στείλετε ένα μήνυμα, γιατί πρέπει κάτι να κάνουμε οπωσδήποτε ! Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί !!”

Δείτε την ανάρτηση:

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε