2 Φεβρουαρίου, 2023

Αλέξης Τσίπρας Στο Κόκκινο / Φυγομαχία και παραδοχή των υποκλοπών αν δεν έρθει ο Μητσοτάκης στη Βουλή να απαντήσει(ηχητικό)

Ακούστε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο “Κόκκινο 105,5”

Μετωπική επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμή τα σκάνδαλα με τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου, υποκλοπές και ακρίβεια

«Σκάνε σαν χειροβομβίδες τα σκάνδαλα με επίκεντρο πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον 105,5 Στο Κόκκινο και στους δημοσιογράφους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο για να πλουτίσουν στελέχη της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια στοχευμένη κυβερνητική προσπάθεια για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσα από την εφαρμογή ενός ελαστικού νομοθετικού πλαισίου για τις απευθείας αναθέσεις που έχουν φτάσει σε ύψος 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο. Νομίζει ότι παίζει σε άδειο γήπεδο καθώς είχε δεσμεύσει τα περισσότερα ΜΜΕ μέσω της λίστας Πέτσα της  “ενημέρωσης 108”. Λειτουργούσαν και κυβερνούν λες και είναι  ανέλεγκτοι. Κάνουν λεηλασία του δημόσιου πλούτου για τον πλουτισμό των στελεχών του κόμματος», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών και στις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων μέσω του Predator, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι το κρίσιμο ζήτημα υπαρξιακής σημασίας για τη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι «αν θα πάμε σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση με το Predator σε λειτουργία να κατασκοπεύει πολιτικούς αντιπάλους».

Απαντώντας στις κυβερνητικές διαρροές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίθεται να δώσει το «παρών» στη Βουλή και να απαντήσει στην ερώτηση Τσίπρα, απάντησε ότι δεν θέλει να πιστεύει ότι δεν θα κάνει ακόμα ένα ατόπημα και να μην απαντήσει στη Βουλή στην ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αν αυτό συμβεί σημαίνει ότι το βάζει στα πόδια, φυγομαχεί, δεν έχει επιχειρήματα και επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας όσα αναφέρω στην ερώτηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια τόσο μεγάλη σκιά πάνω από τα πολιτικά πράγματα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επικαλείται το απόρρητο την ίδια στιγμή που η εταιρεία που εμπορεύεται το Predator συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα με ευθύνη της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε μάλιστα στις αποκαλύψεις των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις οποίες υπό παρακολούθηση ήταν και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Βγαίνουν και καταλογίζουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης παρακολουθούσει τον Χρυσοχοΐδη να συνομιλεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν θα έρθει στη Βουλή να απαντήσει. Δεν έρχεται διότι επιβεβαιώνει τις καταγγελίες, δεν έχει τι να πει» παρατήρησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *