29 Νοεμβρίου, 2023

ΑΡΣΥ Υπουργείου Εργασίας: Όλοι και όλες στην Πανεργατική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και στα συλλαλητήρια !

0

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΚΑΛΕΣΜΑ της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής ΣυνΕργασίας Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη νέα φτωχοποίηση και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων και των οικογενειών τους δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δραματικές αυξήσεις των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς ενέργειας. Από τη μία πλευρά οι χαμηλοί και επι χρόνια καθηλωμένοι  μισθοί των εργαζομένων και από την άλλη η ακρίβεια “Μητσοτάκη” γονατίζει κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εδώ και 3,5 χρόνια, όχι μόνο δε συζητά κάποια αύξηση στους μισθούς των εργαζόμενων στο Δημόσιο αλλά αντίθετα σε κάθε ευκαιρία στοχοποιεί τις δημόσιες υπηρεσίες και το προσωπικό με σκοπό την ιδιωτικοποίηση Δημόσιων φορέων και οργανισμών. Παράλληλα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει να πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας και τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται αμείωτος ο “χορός” των δισεκατομμυρίων με απευθείας αναθέσεις σε μια κλειστή κάστα “κολλητών” συγγενών και στελεχών της ΝΔ, σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου. Η τοποθέτηση golden boys με εξωπραγματικούς μισθούς σε φορείς του δημοσίου, και παράλληλα επιχειρείται πλιάτσικο στην κινητή και ακίνητη περιουσία του Μετοχικού Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος για τη νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση των συμφερόντων και των ολίγων, εργατοκτόνος νόμος Χατζηδάκη, απροκάλυπτη επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα, απουσία ουσιαστικών ελέγχων στο εργασιακό περιβάλλον,. υποκλοπές σε πολιτικούς και δημοσιογράφους, λίστα Πέτσα για επιβολή μονοφωνίας στα ΜΜΕ, φαινόμενα Πάτση που πλούτιζε αγοράζοντας «κόκκινα δάνεια», αυταρχισμός και βία σε απεργιακές συγκεντρώσεις εργαζομένων, αναστολές και απολύσεις υγειονομικών.

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους Μισθούς μας!

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΣυνΕργασία Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη Γενική Πανεργατική Απεργία (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ), την Τετάρτη 9 του Νοέμβρη. Η συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις, είναι ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Όλοι και όλες στην Απεργία και στα συλλαλητήρια !

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *