8 Δεκεμβρίου, 2023

Με μεγάλη επιτυχία και στα Χανιά η Απεργία. Μεγαλειώδης συγκέντρωση (βίντεο – φώτο)

0

Μαζικότατη η συγκέντρωση στην ευρύτερη πλατεία της Αγοράς Χανίων και ακόμα περισσότερος κόσμος στην πορεία στους κεντρικούς δρόμους!!

Περίπου 7000 κόσμος σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά

Υψηλότερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες εργασίας, εν μέσω της ανυπόφορης ακρίβειας που ψαλιδίζει τα εισοδήματα των πολιτών, ζητούν σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στους δρόμους εργαζόμενοι όλων των κλάδων, συμμετέχοντας στη γενική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα.

Στα Χανιά, δεκάδες σωματεία και σύλλογοι κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Από τις 10 το πρωί κόσμος συνέρρεε στην Αγορά. Πανό και φειγ-βολάν έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ εκπρόσωποι εργατικών και επαγγελματικών οργανώσεων μίλησαν στα ΜΜΕ για τα αιτήματα που προβάλλουν απέναντι στην κυβέρνηση στη σημερινή δύσκολη κατάσταση.

Σε δηλώσεις τους, εκπρόσωποι φορέων τόνισαν, ότι η δεινή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κόσμος της εργασίας πρέπει να ανατραπεί. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης, είπε πως πρέπει να δοθούν αυξήσεις μισθών, να μην παρεμβάλλεται το κράτος στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταιριών και πως κάνεις δεν πρέπει να πεινάσει τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Από την μεριά του, ο πρόεδρος ΟΕΒΕΝΧ, Γιάννης Παυλάκης μίλησε για την ενέργεια, τα καύσιμα και τις πρώτες ύλες και ζητά την βοήθεια της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ τόνισαν πως οι εκπαιδευτικοί δεν αντέχουν το αυξανόμενο κόστος ζωής και χρειάζονται καλύτερες αμοιβές, αλλά και λύσεις για την εύρεση διαβίωσης. Εκπρόσωποι των φοιτητών τόνισαν, ότι δεν θέλουν, όταν έρθει η ώρα να γίνουν εργαζόμενοι, να δουλεύουν υπό τέτοιες συνθήκες και πως στηρίζουν τις κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος ΣΕΠΕ Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης, ο πρόεδρος σωματείου εστίασης, Σήφης Αποστολάκης, ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων, Δημήτρης Βολικάκης, ο αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Λιοντός, από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων, η Μαρία-Αντζελα Χαλακατεβάκη κι ο γραμματέας σωματείου οικοδομών Χανίων Αντώνης Λιουντζής είπαν τα παρακάτω:

Άπαντες υπογράμμισαν πως η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει δωρεάν παιδεία και υγειά, σωστά στελεχωμένες και προσιτές για όλους.

Μετα τους χαιρετισμούς από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ακολούθησε πορεία. Διακριτική παρουσία στο κέντρο των Χανίων έχει κι η αστυνομία, με τη συγκέντρωση πάντως να ειναι απολύτως ειρηνική.

Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης είναι το γεγονός ότι τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ ξεκίνησαν την πορεία λίγο μετά τις 11, ενώ οι υπόλοιπες οργανώσεις παρέμεναν στην πλατεία της αγοράς.

Η πορεία αυτή τη φορά κινήθηκε στην οδό Σκαλίδη, έφτασε ως το Πανελλήνιο και έστριψε στην οδό Κυδωνίας. Στην κεφαλή της πορείας, αγρότες και διανομείς. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Εθνικό Στάδιο και κατέληξε στην Περιφέρεια Χανίων.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε