8 Δεκεμβρίου, 2023

Γίβεντο στην Κρήτη θα πει ρεζίλι, ρεζιλίκι!

0

και πολύ μεγάλο μάλιστα..

Είναι τελικά ένα ξέφραγο αμπέλι το διαδίκτυο; Ναι, είναι..

Όλοι λίγο πολύ στα social έχουμε αντιγράψει και “ξεσηκώσει” φράσεις, προτάσεις και κείμενα από διάφορους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή από ειδησεογραφικά site. Όσοι το κάνουν με μοναδικό σκοπό τη διάδοση του κειμένου, της πληροφορίας ή του αστείου, αναφέρουν πάντα την αρχική πηγή από την οποία “έκλεψαν” τη συγκεκριμένη δημοσίευση. Ακόμη κι αν δε θέλουν να αναφέρουν όνομα – στην περίπτωση αντιγραφής από έναν άλλον χρήστη – όλοι όσοι σέβονται τον εαυτό τους αλλά και τους φίλους ή ακολούθους τους, γνωστοποιούν ότι η ανάρτηση τους είναι από το twitter ή από φίλο τοίχου ή εν πάση περιπτώσει γράφουν απλά τα αρχικά του ανθρώπου απ’ τον οποίο ξεσήκωσαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Αυτό επιβάλλει εξάλλου και το σύγχρονο savoir vivre!

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι.. αυτοί που χωρίς κανένα δισταγμό και με απίστευτη ευκολία κλέβουν, όχι μόνο κοινοποιήσεις απλών χρηστών παρουσιάζοντας τις για δικές τους – αφού δεν κάνουν καμία απολύτως αναφορά στο όνομα – αλλά και από σελίδες στα social και κείμενα από ειδησεογραφικά site αδιαφορώντας για τον πνευματικό κάματο ακόμη και των δημοσιογράφων του πολιτικού, αστυνομικού, δικαστικού ή πολιτιστικού ρεπορτάζ που τα υπογράφουν!

Ο λόγος μάλλον είναι αρκετά απλός – εκτός από την αναζήτηση likes, ακολούθων και την προβολή του ΕΓΩ – και τον αναφέρει στο προσωπικό της μπλοκ, η εξαίρετη Δάφνη Χρονοπούλου που έχει πέσει θύμα κλεψιάς αρκετές φορές και δεν είναι άλλος από το ότι “Ο Μεγαλοφυής εμπνέεται. Ο Μέτριος επηρεάζεται. Ο Ατάλαντος αντιγράφει“.

Βέβαια τα παρακάτω παραδείγματα που θα δείτε, δε φανερώνουν μόνο την έλλειψη ταλέντου, αλλά και την ποιότητα του χαρακτήρα.. αφού άνθρωποι που παρουσιάζονται ως Αριστεροί, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τίμιοι και ειλικρινείς, ντόμπροι, πνευματώδεις, γνώστες πολιτικής – παραπολιτικής, τέρατα μορφώσεως και εύστοχοι σχολιαστές, στην πραγματικότητα δεν είναι! Οι πραγματικά σπουδαίοι, σοβαροί και μορφωμένοι ή όπως είπαμε παραπάνω όσοι σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους, πάντα αναφέρουν σε περίπτωση αντιγραφής την πηγή και δε ξεπέφτουν σε τέτοιου είδους τακτικές.. δεν το έχουν ανάγκη!

Τα κλεμμένα post θα έχουν σβησμένο όνομα κι αυτό γιατί σκοπός δεν είναι η διαπόμπευση των “κλεφτών” αλλά η ανάδειξη και η αποφυγή του φαινομένου που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας! Τα προφίλ που “αναδεικνύονται” εδώ, έχουν κάνει το κλέψιμο αναρτήσεων δεύτερη φύση, δε μιλάμε για μια μόνο δημοσίευση αλλά για δεκάδες (μη πούμε εκατοντάδες και θεωρηθεί υπερβολή),το έχουν σύστημα, το κάνουν καθημερινά, γίνεται εν πλήρει συνειδήσει, δεν είναι μια στιγμή αδυναμίας. Μελλοντικά θα αναφέρουμε κάποιους τρόπους που βοηθούν να ξεχωρίζουμε τις μαϊμούδες του διαδικτύου..

Enjoy!!!

Εσύ πάντως σίγουρα δε την κλαις!

Υποκρισία, μάλιστα, ότι πεις!

Από χρήστη του twitter πήρε την αναφορά στον Θεοδωρικάκο..

Το αρχικό post όμως ανήκει στη δημοσιογράφο Χρύσα Λύκου.

Ούτε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης γλύτωσε…

Η μισή κλεμμένη πρόταση μπήκε στην εικόνα..

Εδώ είχαμε “πρόσθεση”(δες παρακάτω)

Μια απ’ τα ίδια κι εδώ.. η τακτική της πρόσθεσης που εφαρμόζουν κατά κόρον τα συγκεκριμένα προφίλ.. έτοιμα σχόλια άλλων χρηστών όλα μαζί σε ένα και πάντα χωρίς αναφορά του μέσου ή του ονόματος.. μια χαρά και η χαρά του κλέφτη.. γιατί να σκεφτόμαστε και να γράφουμε δικά μας; τόσα έτοιμα υπάρχουν εκεί έξω!

Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι άνθρωποι στα social.. ο συγκεκριμένος δεν είναι απ’ αυτούς

Είναι αμέτρητα.. και κάτι άσχετο, κάτι σα κερασάκι στην τούρτα για να νοστιμίσει ακόμη περισσότερο το θέμα! Η/ο συγκεκριμένη/ος κυρία/ος εκτός από κλεψιές έχει την τάση να “καρδουλώνει” όλες τις κοινοποιήσεις που κάνουν οι φίλοι/ες του αντίθετου φύλου κι ας πρόκειται και για φιλία μισής ώρας.. στήνει ξόβεργες που λένε μερικοί.. λολ

Δώσε σε έναν τεμπέλη να κάνει μια δουλειά και θα βρει έναν εύκολο τρόπο για να την κάνει” έχει πει ο Bill Gates. Βέβαια, η κλεψιά αναρτήσεων δεν είναι δουλειά κι ούτε κι έχουμε και καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια στον ιδρυτή της Microsoft, αλλά το πιάσατε το νόημα!

Σχεδόν όλες οι δημοσιεύσεις του συγκεκριμένου προφίλ είναι αντιγραφή χρηστών twitter, εννοείται χωρίς αναφορά, η έμπνευση από άλλους δεν είναι κακό.. αυτό όμως που βλέπετε είναι!

Αυτό κι αν είναι! Ξεψάχνισμα σχολίων, η πρόσθεση που λέγαμε, αντιγραφή, επικόλληση, τσουπ, έτοιμη η δημοσίευση!

Με μια μικρή διαφοροποίηση λόγω λεξιλογίου.. γιατί πάνω απ’ όλα η σεμνότητα.. ΛΟΛ

Πφφφφ…

Έπος!

Παρατηρώντας τις αναρτήσεις που κάνει ο/η συγκεκριμένος/η – δεν αναφερόμαστε στο παρακάτω, το σχόλιο μας είναι κυρίως για αναρτήσεις που ξεπερνούν τις δέκα γραμμές – αυτό που έγινε πλήρως κατανοητό σε όλους εμάς εδώ, είναι η αδυναμία που έχει στη σύνταξη προτάσεων. Η αντιγραφή και επικόλληση που κάνει γίνεται κάποιες φορές χαοτική επειδή κλέβει πολλές πληροφορίες από πολλούς και η προσπάθεια να τις συνταιριάξει (η τακτική της πρόσθεσης που είπαμε) για να παρουσιάσει ένα κείμενο δεν είναι πάντα πετυχημένη.

Αν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας σε κάποια από τα προηγούμενα, ελπίζουμε να σταματήσετε αυτόν τον ηθικό ξεπεσμό και να προσπαθήσετε να γράψετε έστω και μια φράση που θα είναι αποκλειστικά δική σας ή απλά να αναφέρετε από ‘δω και πέρα την αρχική πηγή, να αποδώσετε δηλαδή τα εύσημα, τα credits που λέμε κι εμείς στο χωριό μου στον άνθρωπο ή στο μέσο που ξεπατικώσατε · σκεφτείτε πως η λογοκλοπή συνιστά ποινικό αδίκημα κι αν κάποιος δημοσιογράφος από όλους όσους κλέψατε (και κλέψατε αρκετούς παρουσιάζοντας κείμενα ως δικά σας) το αποφασίσει, άνετα μπορεί να σας “τρέξει”. Για τις κλεψιές που έχετε κάνει σε απλούς χρήστες και που δεν είναι αδίκημα, μένει απλά η ξεφτίλα σας, το γίβεντο (τονίζεται στο γιώτα), το ρεζιλίκι σας σε όλους εμάς που γνωρίζουμε ποιοι/ες είστε κι απλά σας παρακολουθούμε μη πιστεύοντας σε τι σημείο μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για like και αναγνώριση. Τραγικό!

Αυτή ήταν μια πρώτη γεύση που είχε να κάνει με απλά post! Το υλικό που έχουμε συγκεντρώσει είναι τεράστιο και η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αφού θα φανερώσουμε εκτός από τέτοιου τύπου “ακίνδυνα” post, κόλπα και κολπάκια ακόμη και σε εικόνες και βίντεο αλλά και ξεδιάντροπες κλεψιές κειμένων.. εκεί πια, γίνεται ο κακός, τρελός ΧΑΜΟΣ!

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε