27 Σεπτεμβρίου, 2023

Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Ο 92χρονος Στέλιος Πρασσάς τερμάτισε τελευταίος και αποθεώθηκε – Ο λόγος που ξέσπασε σε λυγμούς

0

γράφει ο Κώστας Ασημακόπουλος

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή ο Μαραθώνιος της Αθήνας πρόσφερε συγκινητικές στιγμές, συγκλονιστικές ιστορίες. Μία από αυτές ήταν η στιγμή του τερματισμού του 92χρονου Στέλιου Πρασσά περίπου 8 ώρες μετά την εκκίνηση από το Μαραθώνα.

Τα δύο του εγγόνια

Στην τελική ευθεία για τον τερματισμό γνώρισε την αποθέωση από πλήθος κόσμου, εθελοντές αλλά και τους διοργανωτές. Υποβασταζόμενος από τα δύο εγγόνια του Στέλιο και Γιώργο και φανερά ευτυχισμένος που τερμάτισε τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο μοίρασε χαμόγελα και αισιοδοξία δίνοντας ραντεβού στην εκκίνηση του αγώνα το 2023. Για τον Πρασσά αυτός ήταν ο 22ος μαραθώνιος και είναι ο γηραιότερος δρομέας του Αυθεντικού.

Ο Στέλιος Πρασσάς με τα εγγόνια του Στέλιο και Γιώργο

Λουλούδια και μετάλλιο

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα τον περίμενε στην αψίδα τερματισμού για να τον καλοσωρίσει ως τον τελευταίο αθλητή του αγώνα και να του δώσει το μετάλλιο του, ένα στεφάνι και ένα μπουκέτο λουλούδια. “Σας ευχαριστώ όλους, σας αγαπώ όλους”, έλεγε ο πάντα καλοσυνάτος Στέλιος Πρασσάς που έχει αναδειχτεί σε σύμβολο του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Δείτε το βίντεο με τις συγκλονιστικές στιγμές:

“Μπράβο μπαμπά”

Όσο διαρκούσε η υποδοχή ο Στέλιος Πρασσάς ήταν φανερό πως συνεχώς κάποιον έψαχνε με το βλέμα του. Ηταν ο αγαπημένος του γιος Θανάσης ο οποίος 20 μέτρα μετά τον τερματισμό διακριτικά περίμενε υπομονετικά να τελειώσουν οι αναμνηστικές φωτογραφίες. Οταν ο κυρ Στέλιος αποχωρούσε και τον αντίκρυσε έπεσε στην αγκαλιά του γιού του και ξέσπασε σε κλάματα. “Μπράβο μπαμπά. Τα κατάφερες και εφέτος”, του είπε ο γιος του Θανάσης.

Ο Στέλιος Πρασσάς με τον γιο του Θανάση και τους εγγονούς του Στέλιο και Γιώργο

Μας έκανε πάλι περήφανους

Λίγα λεπτά αργότερα ο γιος του Θανάσης Πρασσάς είπε στο : “Είχα πολύ αγωνία εφέτος. Φοβήθηκα γιατί ο αγώνας είναι δύσκολος και τα χρόνια έχουν περάσει για τον μπαμπά αλλά τα κατάφερε. Είμαστε όλοι υπερήφανοι. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη”.

Ο Στέλιος Πρασσάς μαζί με τα εγγόνια του Γιώργο και Στέλιο, τον Κώστα Κεντέρη (δεξιά) και τον Βλάση Καραβασίλη (αριστερά)

Ο Μαραθώνιος είναι τεράστια ιστορία

Ο Στέλιος Πρασσάς πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για το Μαραθώνα όπου ζει τα τελευταία χρόνια, δήλωσε στο: “Ήταν δύσκολος αγώνας εφέτος. Είχε πολύ ζέστη. Πήγα συντηρητικά. Δόξα τω Θεό. Τερμάτισα και εφέτος. Σας ευχαριστώ όλους. Να είμαστε καλά και του χρόνου πάλι να είμαστε όλοι μαζί. Ο Μαραθώνιος είναι τεράστια ιστορία. Τον γνωρίζουν σε όλο τον κόσμο και όλοι πρέπει να κάνουν έστω και μία φορά την προσπάθεια τους για να ζήσουν αυτή την εμπειρία”.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *