14 Ιουνίου, 2024

Ξεσήκωσε το Ηράκλειο ένας λυράρης 2,5 ετών χωρίς καν να είναι Κρητικός!(βίντεο)

0

Απίθανος

Είναι 2,5 ετών, τον λένε Χαράλαμπο, παίζει λύρα και τραγουδάει κρητικά τραγούδια ενώ έχει αδυναμία στον Νίκο Ξυλούρη! Και δεν έχει καν καταγωγή από την Κρήτη ούτε έχει ζήσει ποτέ εδώ! Ο λόγος για τον μικρό λυράρη που το βράδυ του Σαββάτου ξεσήκωσε τον κόσμο στο πλακόστρωτο της Λεωφόρου Δικαιοσύνης που έβλεπαν το παιδί να κρατάει λύρα και να τραγουδάει το «Ήτανε μια φορά μάτια μου» του Σταύρου Ξαρχάκου που ερμήνευσε μοναδικά το 1974 ο Νίκος Ξυλούρης.

Ο κόσμος που είδε τον μικρό Χαράλαμπο να παίζει λύρα και να τραγουδάει στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης του Ηρακλείου ενθουσιάστηκε και καταχειροκρότησε δίνοντας ευχές στον ίδιο και τους γονείς του. Ο μικρός Χαράλαμπος βρίσκεται για διακοπές στην Κρήτη και όπως εξήγησε o πατέρας του Σταμάτης Σάζαλης περνώντας από τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης συνάντησαν έναν καλλιτέχνη του δρόμου που τραγουδούσε κρητικά. Ο μικρός στο άκουσμα ενθουσιάστηκε και αμέσως έτρεξε να τραγουδήσει στο μικρόφωνο και να πιάσει τη λύρα. Χωρίς καμιά ντροπή ή δισταγμό ερμήνευσε δύο φορές το τραγούδι «Ήτανε μια φορά μάτια μου» και την «Τίγρη» του Ψαραντώνη.

Ο μικρός Χαράλαμπος σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατάγεται από τον Κω και αυτές τις ημέρες βρίσκεται για διακοπές με τους γονείς του στην Κρήτη όχι γιατί υπάρχει κάποια συγγένεια ή ρίζα αλλά γιατί ο 2,5χρονος επιλέγει από πολύ μικρή ηλικία να ακούει και να τραγουδάει κρητική μουσική. Εξαιτίας της αγάπης του μικρού Χαράλαμπου για την κρητική μουσική οι γονείς του επέλεξαν να τον φέρουν στην Κρήτη για να τη γνωρίσει από κοντά!
Πατέρας του Χαράλαμπου είναι ο Σταμάτης Σάζαλης ο οποίος θέλησε να μιλήσει για το πάθος του γιου του να παίζει λύρα και να τραγουδάει κρητικά τραγούδια. Για το λόγο αυτό τον πήγαν στα Ανώγεια και σε κέντρα κρητικής διασκέδασης που μαζί με τα «Στρατάκια» ξεσήκωσαν το Ρέθυμνο.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *