8 Δεκεμβρίου, 2023

Η στάση “Υδραγωγείο” στη Θεσσαλονίκη που έγινε viral

0

Πήγαμε στην Παναγιά Φανερωμένη και περιγράφουμε όσα είδαμε..

Όλο και πληθαίνουν οι καρέκλες που έχουν τοποθετηθεί στη στάση Υδραγωγείο, που βρίσκεται πλησίον της εκκλησίας της Παναγίας Φανερωμένης..

Μία εικόνα που προκαλεί ντροπή, μιας και όμοια της δεν υπάρχει περίπτωση να αντικρίσεις σε καμία άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Πολλοί είναι και οι τουρίστες  που φτάνουν στην περιοχή, για την περίφημα μπουγάτσα του Μπαντή και τους κάνει εντύπωση αυτή η αυτοσχέδια στάση που έχει δημιουργηθεί και σταματούν για να βγάλουν φωτογραφίες, σίγουρα όχι επειδή τους ενθουσίασε..

Οι πρώτες καρέκλες τοποθετήθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Για την εικόνα που επικρατεί, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής αισθάνονται «μεγάλη ντροπή». Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη στάση, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της περιοχής, είναι ως επί το πλείστον άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Γι’ αυτό, όπως είναι λογικό (και δεν θα έπρεπε να συζητιέται) δεν μπορούν να περιμένουν όρθιοι..

Έτσι σιγά σιγά οι περίοικοι άρχισαν να φέρνουν καρέκλες από τα σκουπίδια ή κάποιες που τους περίσσευαν από τα σπίτια τους για να μπορεί να κάθεται ο κόσμος όσο περιμένει.

Επίσης υπάρχουν μέρες που η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, όπως για παράδειγμα την Πέμπτη, που δίπλα από την στάση υπάρχει λαϊκή αγορά και ο κόσμος που έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει την αστική συγκοινωνία είναι πολύ περισσότερος. Τότε οι άνθρωποι αναγκάζονται να κάθονται ακόμα και στα πεζούλια καταστημάτων.

Αγανακτισμένοι είναι βέβαια και οι επιχειρηματίες των γύρω μαγαζιών.

«Η εικόνα της συγκεκριμένης στάσης μας ντροπιάζει. Θα γινόταν αυτό σε στάση του κέντρου; Δεν νομίζω! Αυτό συμβαίνει επειδή βρισκόμαστε σε αυτή την περιοχή» εξηγεί υπάλληλος σε κρεοπωλείο. «Σε καμία ευρωπαϊκή πόλη που έχω ταξιδέψει δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα και φυσικά δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ξηλώθηκε το παγκάκι που ήταν τοποθετημένο και ήταν μια χαρά», δηλώνει ιδιοκτήτρια κουρείου..

Από την στάση Υδραγωγείο περνάει μόνο η γραμμή 26 του ΟΑΣΘ. Βέβαια άξιο απορίας είναι το κάθε πότε περνάει το λεωφορείο από το σημείο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ιδιοκτήτης καταστήματος με υδραυλικά και είδη υγιεινής «τα αστικά περνούν όποτε θέλουν. Μπορεί να υπάρχουν δρομολόγια κάθε 15 λεπτά αλλά καθόλου σπάνιο δεν είναι οι ηλικιωμένοι που χρησιμοποιούν την στάση, να αναμένουν και περισσότερο από 30-40 λεπτά για να εξυπηρετηθούν. Άλλοτε περνούν και δύο μαζί. Τίποτα δεν είναι σταθερό, όπως και σε όλες τις γραμμές»

Ένας ηλικιωμένος κύριος που περίμενε το λεωφορείο τόνισε πως πλέον δεν χρησιμοποιεί την στάση συχνά, όμως κι εκείνος εξήγησε για ακόμα μία φορά πόσο ντροπιαστικό είναι σε μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, ο κόσμος να περιμένει σε καρέκλες και σκαμπό που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στα σκουπίδια.

Να υπενθυμίσουμε ότι καρέκλες έχουν αρχίσει και τοποθετούνται σε διάφορες στάσεις της πόλης, όπως στην Τούμπα και το Ιπποκράτειο. Είναι μια αυθόρμητη κίνηση που τείνει να πάρει τις διαστάσεις κινήματος.

Σ.Σ podemos: Η είδηση πήρε διαστάσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεκάδες είναι οι χρήστες που σχολιάζουν με αναρτήσεις τους τo θέμα. Δείτε ένα χαρακτηριστικό thread από το twitter:

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε