4 Δεκεμβρίου, 2022

Η ιστορία επαναλαμβάνεται πρώτα ως φάρσα κι ύστερα ως τραγωδία.

γράφει ο Μάρκος Βογιαζόγλου

Αυτό το κείμενο είναι για όσους χρεώνουν στους κ.κ. Δημητριάδη, Μητσοτάκη και Σια, παγκόσμια πρωτοτυπία στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με ΣΔΙΤ. Στην πραγματικότητα, όπως θα δείτε, η Ελλάς έχει παράδοση 150 χρόνων στο σπορ.

Βρισκόμαστε στο έτος 1870, όταν μια ομάδα Βρετανών λόρδων και Ιταλών αξιωματούχων πηγαίνουν επίσκεψη στο Μαραθώνα. Επιστρέφοντας, τους απαγάγει η συμμορία των αδελφών Αρβανιτάκη. Συνειδητοποιώντας τι “κελεπούρι” έχουν στα χέρια τους, ζητούν λύτρα χιλιάδων λιρών και αμνηστία.

Παρότι η Βρετανική πρεσβεία απευθύνει αγωνιώδεις εκκλήσεις για αποδοχή των όρων των απαγωγέων, προκειμένου να σωθούν οι όμηροι, η κυβέρνηση κωφεύει. Αρμόδιος Υπουργός (Στρατιωτικών) και υπέρμαχος της σκληρής γραμμής είναι ο Σκαρλάτος Σούτσος.

Το ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεση των ληστών κατέληξε σε φιάσκο, που έμεινε γνωστό ως Σφαγή του Δηλεσίου. Οι απαχθέντες εκτελέστηκαν όλοι, ενώ ορισμένοι από τους ληστές κατάφεραν να διαφύγουν.

Η αποτυχία της Κυβέρνησης να διασφαλίσει την ασφάλεια των αξιωματούχων “λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο των Αθηνών” προκάλεσε αρνητικά δημοσιεύματα στο εξωτερικό και διπλωματικό επεισόδιο. “Ελλάς, χώρα ημιβάρβαρων” έγραφε ο Τύπος της εποχής.

Και να το plot twist που όλοι περιμέναμε: Λίγες μέρες μετά το συμβάν, ο Σούτσος καρατομείται, καθώς δημοσιεύματα τον φέρουν να έχει σταθερή συνεργασία με τη συμμορία των απαγωγέων, για την προστασία των κτημάτων του!

Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, βέβαια, υποστήριζαν ότι είναι “αδιανόητο” ο αρμόδιος Υπουργός να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτούς τους αχρείους!

Οποιαδήποτε ομοιότητα ή αναλογία με τα όσα μαθαίνουμε αυτές τις μέρες για υποκλοπες και predator, είναι προφανώς τυχαία.

Να σημειώσουμε απλως ότι η καρατόμηση Σούτσου δεν έσωσε την κυβέρνηση Ζαϊμη, καθώς εντέλει αυτή παραιτήθηκε 3 μήνες μετά τα φρικτά συμβάντα του Δηλεσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *