16 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ (βίντεο)

0

Οι ειδήσεις χωρίς εξαρτήσεις

Επιμέλεια: Σάββας Σεληθωμάς

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνελήφθη από την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γερμανία.

Η ακτιβίστρια, 20 ετών, συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της κατεδάφισης του χωριού Λούτσερατ το οποίο εκκαθαρίζεται για να ανοίξει ο δρόμος για την επέκταση ενός ανθρακωρυχείου.

BREAKING: Greta Thunberg detained by police during eco protest in German village https://t.co/aZ4IViRRlc pic.twitter.com/OY8YtqsCcN

Sky News (@SkyNews) January 17, 2023

Ο μικροσκοπικός οικισμός, ο οποίος ανήκει στην εταιρεία κοινής ωφελείας RWE και έχει εγκαταλειφθεί, έχει γίνει η πρώτη γραμμή για τη συζήτηση για το κλίμα της χώρας.

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατεδάφιση του χωριού για να επιτραπεί η επέκταση του γειτονικού ανθρακωρυχείου Garzweiler. Ωστόσο, η περιοχή έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης καθώς ακτιβιστές εμποδίζουν τις εργασίες και τις αστυνομικές αρχές να κατηγορούνται για κατάχρηση βίας απέναντι σε όσους διαμαρτύρονται. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, η «μάχη» των δυνάμεων ασφαλείας με τη λάσπη, όπου πολλοί από αυτούς κόλλησαν, ανήμποροι να κινηθούν.

cops defending coal mine get stuck in mud#Luetzerath

pic.twitter.com/xHJBoukRsN

https://twitter.com/_maxgranger/status/1614450397359538176

Max Granger (@_maxgranger)

January 15, 2023

Οι υπουργοί και η RWE λένε ότι ο λιγνίτης – που θεωρείται από τους ακτιβιστές ως η πιο επιβλαβής για την υγεία μορφή άνθρακα – θα διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας βραχυπρόθεσμα.

https://twitter.com/LuetziBleibt/status/1615377808750170112

Symbolbild: Grüne Klimapolitik in Deutschland 2023.

pic.twitter.com/0LtgiqYAzL

Lützerath bleibt! – Tag X seit 3.1. (@LuetziBleibt)

January 17, 2023

Η κυβέρνηση, η οποία είναι ένας τριμερής συνασπισμός, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος των Πρασίνων της χώρας, έπρεπε να προσαρμόσει τη στάση της στη χρήση άνθρακα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η χώρα στο παρελθόν εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο για την ενέργειά της, αλλά οι προμήθειες στην Ευρώπη έχουν μειωθεί ως απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

H κυβέρνηση επιμένει, ωστόσο, ότι εξακολουθεί να δεσμεύεται να εξαλείψει τη χρήση άνθρακα μακροπρόθεσμα.

Δεσμεύτηκε να προωθήσει σχέδια για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα κατά οκτώ χρόνια έως το 2030 στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την πολιτεία στην οποία βρίσκεται το Garzweiler.

Από το… topontiki.gr

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε