8 Δεκεμβρίου, 2023

Γιατί η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις αποκαλύψεις της ΕΥΠ είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία

0

Οι ειδήσεις χωρίς εξαρτήσεις

Το ΓΕΕΘΑ εκδίδει ανακοίνωση αντικαθιστώντας το Υπουργείο Άμυνας και την πολιτική ηγεσία – Αίφνης η χώρα γυρίζει έναν αιώνα πίσω που υπήρχε Υπουργείο Στρατιωτικών!

Παράδοξα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» για το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

1ον: Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων αποδέχεται μοιρολατρικά ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Οχι μόνο δεν αντιδρά γιατί τον παρακολουθούσαν, αλλά προσδένεται πιο στενά στο άρμα εκείνων που τον παρακολουθούσαν. Διακατέχεται δηλαδή από το «σύνδρομο της Στοκχόλμης», το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς.

ΑΠΟΡΙΑ: Μπορεί ένας στρατιωτικός ηγήτορας με «σύνδρομο Στοκχόλμης» να οδηγήσει το στράτευμα στον πόλεμο με νικηφόρα έκβαση;

2ον: Το ΓΕΕΘΑ εκδίδει ανακοίνωση αντικαθιστώντας το Υπουργείο Άμυνας και την πολιτική ηγεσία. Αίφνης η χώρα γυρίζει έναν αιώνα πίσω που υπήρχε Υπουργείο Στρατιωτικών! Ολόκληρη η ανακοίνωση από την αρχή μέχρι το τέλος διακατέχεται από το σύνδρομο του «Αρχιστρατήγου» που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν.

* Σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι «δεν πρόκειται επ’ ουδενί να αλλοιώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης (του στρατηγού Φλώρου) με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ». Και από πού απορρέει αυτή η αισιοδοξία;

Επί της ουσιας, το ΓΕΕΘΑ ομιλεί εξ ονόματος της πολιτικής ηγεσίας η οποία βάσει του Συντάγματος είναι «η προϊσταμένη Αρχή των Ενόπλων Δυνάμεων»!

* Αγνοεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, δεν δίνει καμία εξήγηση και δεν ζητάει καμία συγγνώμη για τα όσα απαξιωτικά έχει καταγράψει η ΕΥΠ ότι λέει για τον πολιτικό του προϊστάμενο.

* Υποτιμάει τη νοημοσύνη των υφιστάμενών του. Για το μείζον θέμα της αγοράς κατοικίας στο όνομα του γαμπρού του αρκείται στο να δηλώσει γενικώς και αορίστως ότι πρόκειται για «κατασκευασμένο αφήγημα» κοινών συκοφαντών! Αυτό ας το αφήσει να το κρίνει ο οικονομικός έλεγχος! Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι με 400.000 ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει νεόδμητη μεζονέτα 200 τετραγωνικών μέτρων στου Παπάγου, όταν τα μεσιτικά site είναι γεμάτα με αγγελίες που οι τιμές τους κυμαίνονται από ένα έως ενάμισι εκατομμύριο ευρώ!

Το στράτευμα «βουίζει» και «κοχλάζει» από χτες! Ο στρατηγός Φλώρος δεν μπορεί να σταθεί ούτε στιγμή! Ας το καταλάβουν στο Μαξίμου. Οι στρατιωτικοί δεν είναι χαζοί. Πανέξυπνοι άνθρωποι είναι και δεν μπορεί κανείς να τους κοροϊδέψει.

Και ως στρατάρχης ο Α/ΓΕΕΘΑ γνωστοποιεί ότι επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα. Και από πάνω ζητάει και τα …ρέστα!

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε