2 Φεβρουαρίου, 2023

Σύλλογος των Βιαννιτών της Αττικής «ο Διαβάτης» – Δύσκολες στιγμές για το φευγιό του Γιάννη Συγγελάκη

Η Βιάννος, τα Αμιρά, η Κρήτη θρηνούν ένα άξιο τέκνο τους. Ο Γιάννης Συγγελάκης του Αριστομένους έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών και αγώνων. Η ιστορική μοίρα του τόπου μας του επεφύλαξε μια πορεία ζωής που προκαλεί πόνο αλλά και θαυμασμό. Η εκτέλεση του πατέρα του από τους Ναζί στα αιματοβαμμένα Αμιρά εξανάγκασαν τον Γιάννη να γίνει, μαζί με τα αδέλφια του, ήρωας της ζωής.

Ανείπωτη φτώχεια, βιοπάλη, δυσκολίες στον αγώνα για μόρφωση και προκοπή! Τι να πει κανείς για τη γενιά του; Πώς κατάφεραν να κάνουν την τραγωδία δημιουργικότητα; Στην πρώτη γραμμή ο Γιάννης Συγγελάκης, δραστήριος, φιλομαθής, δυναμικός, προσηνής, αεικίνητος, σύμβολο μαχητικότητας στον αγώνα για δικαιοσύνη και αποζημίωση.

Σπουδαίος οικογενειάρχης, πολύτροπος και πολυσχιδής ακαδημαϊκός με πολλά πτυχία, εμπνευσμένος δάσκαλος, περήφανος πατέρας, διευθυντής της Διεύθυνσης εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας αποτελούσε διακεκριμένο μέλος της βιαννίτικης κοινότητας της Αθήνας. Δίπλα του η αγαπημένη του Κρυσταλλία, τα παιδιά του, η Δέσποινα και ο Αριστομένης, κοσμήματα ήθους, μόρφωσης, πολιτικοκοινωνικής συμμετοχής!

Ο Σύλλογος των Βιαννιτών της Αττικής «ο Διαβάτης» αποχαιρετά τον φίλο Γιάννη Συγγελάκη, τον ηρωικό πατέρα του Γενικού Γραμματέα μας, τον σπουδαίο συντοπίτη μας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Θα μας εμπνέει ο βίος του και το πρότυπο αγώνα της γενιάς του, που ενσάρκωνε ιδανικά.