15 Ιουνίου, 2024

Παύλος Πολάκης: “Αυτά πρέπει να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, για να επιστρέψει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.”

0

Τι πρέπει να γίνει τις 100 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με ανάρτηση του στο Facebook υπενθυμίζει τις θέσεις που είχε διατυπώσει τον Ιούνιο του 2022 σχετικές με το σχέδιο ανάταξης που θα πρέπει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αμέσως μόλις αναλάβει (τις πρώτες 100 ημέρες) τη διακυβέρνηση της χώρας, για να επιστρέψει όπως τονίζει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης επισημαίνει ότι: “Μετά το χθεσινό εξευτελισμό του Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα και την απόδειξη της λειτουργίας ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ επικαιροποιώ αυτά που είχα γράψει τον Ιούνιο του 2022, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ (Α), τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να υλοποιήσει ΑΜΕΣΩΣ (τις πρώτες 100 ημέρες) μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, για να επιστρέψει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ” και συνεχίζει αναφέροντας το σχέδιο ανάταξης:

  1. Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το αποδεδειγμένο (και ομολογημένο πλέον) έγκλημα των υποκλοπών. Και όχι μόνο…
  2. Επανάκτηση του δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ, απαγκίστρωση από το Χρηματιστήριο Ενέργειας και επαναλειτουργία όλων των λιγνιτικών μονάδων.
  3. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, καθώς και του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής.
  4. Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ με καθιέρωση της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, επιστροφή αναδρομικών συντάξεων και κλιμακωτή αύξηση τους. Άμεση κατάργηση νόμου Χατζηδάκη, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και πιλοτική εφαρμογή του 35ωρου χωρίς μείωση μισθού σε μεγάλες επιχειρήσεις (πχ Τράπεζες).
  5. Δημιουργία ΔΗΜΟΣΙΟΥ Τραπεζικού πυλώνα μέσω της επανάκτησης του ελέγχου μιας συστημικής Τράπεζας και της αναβάθμισης της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Κατάργηση του Πτωχευτικού νόμου και θεσμοθέτηση ενός νέου, δίκαιου και επικαιροποιημένου “Νόμου Κατσέλη”, με διαγραφή μέρους των χρεών.
  6. Ενίσχυση με κάθε τρόπο και εργαλείο της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
  7. Ανοικοδόμηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συστήματος υγείας με προσλήψεις και αύξηση μισθών υγειονομικού προσωπικού.
  8. Κατάργηση ΟΛΩΝ των νόμων της Κεραμέως (για ΑΕΙ, ΙΕΚ, πανεπιστημιακή αστυνομία), σημαντική αύξηση από τον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό της χρηματοδότησης για την Παιδεία και την Έρευνα, άμεση εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Φοιτητικής Στέγης, επιδότηση στέγης για νέους και νέα ζευγάρια με ποσό που θα κυμαίνεται από 140 – 350 ευρώ τον μήνα.
  9. Πρόσληψη δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων και σχεδιασμός ίδρυσης 2ης Σχολής Δικαστών. Ενοποίηση προανάκρισης και ανάκρισης στις πράξεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων, κρατικών αξιωματούχων και σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. Στις υποθέσεις αυτές δεν θα επιτρέπεται αναβολή, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα επιτρέπεται διακοπή της δίκης για έναν το πολύ μήνα. Αυστηροποίηση ποινών για τη δωροληψία πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων.
  10. Επανασχεδιασμός και ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης (με ακύρωση του νεοφιλελεύθερου και ξεπερασμένου από τις εξελίξεις Σχεδίου Πισσαρίδη). Δημιουργία ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον διαφανή έλεγχο και την διακομματική αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των δράσεων.

Δείτε την ανάρτηση:

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *