10 Δεκεμβρίου, 2023

Παύλος Πολάκης: Όχι μόνο θα πέσετε με πάταγο, αλλά και θα λογοδοτήσετε για κάθε απάτη και κλοπή που διαπράξατε σε βάρος του Δημοσίου!!

0

Τα σκάνδαλα δεν έχουν τελειωμό

Σε μια ακόμη αποκάλυψη προχώρησε μέσω Facebook ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην ανάρτηση, “ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκαλύπτει σήμερα με αδιάσειστα στοιχεία (που περιήλθαν στην κατοχή του μόλις πρόσφατα με ανώνυμο φάκελο) το τρίγωνο της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ μεταξύ Μητσοτάκη, Ρόκα και Μεγάλου της Πειραιώς.”

Στη συνέχεια αποκαλύπτει τα στοιχεία κι αναφέρει πως, “Ο εκλεκτός φίλος του Μητσοτάκη Γ.Μ.Ρόκας, ο οποίος αφού:

α) έστησε εικονικές εταιρείες για να υφαρπάξει παράνομα σταθερή ταρίφα για περισσότερα από δύο έργα που επιτρέπει ο νόμος και

β) ευνοήθηκε σκανδαλωδώς με φωτογραφική τροπολογία του Σκρέκα (ο οποίος είχε ιδιωτικό δείπνο μαζί του για να κανονίσουν τις… “λεπτομέρειες” πριν φέρει τη ρύθμιση στη Βουλή για ψήφιση), όπως ακριβώς τα περιέγραψα στην πρόσφατη ανάρτησή μου στις 23 Ιανουαρίου (σύνδεσμος ΕΔΩ) ΔΕΝ θα μπορούσε να ολοκληρώσει την απάτη κατά της ΡΑΕ και της ΔΑΠΕΕΠ, χωρίς τη βοήθεια και συνέργεια μιας Τράπεζας!

Ποιος ανέλαβε να συμπράξει στις παρανομίες του Ρόκα;

Ο πάντα πρόθυμος Χρήστος ΜΕΓΑΛΟΥ (φωτό 2) μέσω της αμαρτωλής Τράπεζας Πειραιώς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

Της Τράπεζας που ενώ βγάζει σε πλειστηριασμούς (πουλώντας σε funds) πρώτες κατοικίες και επιχειρήσεις “κοινών θνητών” ακόμη και για ελάχιστα ποσά οφειλών, την ίδια στιγμή προθυμοποιείται να δανειοδοτεί με εκατομμύρια ευρώ φίλους και υποστηρικτές του Κ. Μητσοτάκη χωρίς κανέναν έλεγχο και εξασφάλιση, αλλά με μόνο κριτήριο την ταχεία και απρόσκοπτη υλοποποίηση κάθε παράνομου project του στενού περιβάλλοντος της Μητσοτάκης Α.Ε.

Έτσι, αφού πρώτα αναχρηματοδότησε στις αρχές του 2020 τον πακτωλό των δανείων της εταιρείας του Γ. Μ. Ρόκα (φωτό 3), κάτι που καμία άλλη Τράπεζα δεν δεχόταν να κάνει, τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς ΕΝΩ είχαν ενημερωθεί σχετικά και ΓΝΩΡΙΖΑΝ πλήρως ότι ο Ρόκας είχε φτιάξει εικονικές εταιρείες για να εξαπατήσει τις Αρχές (φωτό 4 το email προς την Τράπεζα), έσπευσαν την ίδια κιόλας ημέρα (!) να εκδώσουν τραπεζικές επιστολές προς τη ΡΑΕ με τις οποίες βεβαίωναν ότι η Πειραιώς θα αναλάβει τη χρηματοδότηση των έργων των εικονικών εταιρειών, με χορήγηση δανείου ύψους 3,9εκ. ευρώ σε κάθε μία εταιρεία (φωτό 5, 6, 7, 8, 9).

Χωρίς τις επιστολές χρηματοδότησης της Πειραιώς, ο Ρόκας δεν θα μπορούσε να “περάσει” από τη ΡΑΕ!!

Στη συνέχεια (τον Αύγουστο του 2021) κι ενώ το Ταμείο Παρακαταθηκών είχε αρνηθεί να εκδώσει εγγυητικές επιστολές γιατί προφανώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν δέχθηκαν να γίνουν συνεργοί στην ΑΠΑΤΗ του Ρόκα, έσπευσε πάλι η Τράπεζα Πειραιώς να “εξυπηρετήσει” τον φίλο του Μητσοτάκη, δίνοντας εγγυητική επιστολή σε όλες τις εταιρείες του Ρόκα για να ενταχθούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο καθεστώς της σταθερής ταρίφας (φωτό 10, 11, 12, 13).

Και είναι τέτοια η ΔΙΑΠΛΟΚΗ μεταξύ του Γ.Μ. Ρόκα και προσωπικά του Χρ. Μεγάλου (αν τολμήσει να ρίξει την ευθύνη στους διευθυντές του, θα βγούν κι άλλα…), που στα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλασσαν οι υπάλληλοι του Ρόκα με τα στελέχη της Πειραιώς τον Οκτώβριο του 2021 και τον Φεβρουάριο του 2022 μιλούσαν ΑΝΟΙΧΤΑ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ για τον κίνδυνο της χρηματοδότησης των εταιρειών εξαιτίας της καταφανούς ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ του ΝΟΜΟΥ, συζητώντας μάλιστα τον τρόπο για να ξεφύγουν από την “τσιμπίδα” των ελεγκτικών Αρχών (φωτό 14, 15).

Κι όπως φαίνεται από έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς, με “καλή διάθεση” πάντα βρίσκεται η “κατάλληλη λύση”, όπως εν προκειμένω για τη δανειοδότηση των εταιρειών του Ρόκα με 20.670.000 ευρώ (φωτό 16)!!!

φωτο 16

ΥΓ1: Αναμένω από τον Εισαγγελέα του Οικονομικού Εγκλήματος να επιληφθεί άμεσα. Τα στοιχεία πολλά και αδιάσειστα…

ΥΓ2: Θα καλούσα και τον “θεματοφύλακα” του τραπεζικού μας συστήματος να επιληφθεί, αλλά ξέρω ότι αυτός ασχολείται μόνο με δάνεια έως 100.000 ευρώ…..(σε δανειολήπτες με αρχικά ονόματος Π.Π.)”

Ακολουθεί η ανάρτηση:

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *