13 Απριλίου, 2024

Σούπερ μάρκετ: 3 δημοφιλή προϊόντα που αυξάνονται ξανά οι τιμές τους

0

Βρετανικός κολοσσός αυξάνει τις τιμές γνωστών απορρυπαντικών και οι ανατιμήσεις έρχονται και στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ.

Νέο χτύπημα στην τσέπη του καταναλωτή. Οι ήδη αυξημένες τιμές των απορρυπαντικών στα ράφια των σούπερ μάρκετ αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο το επόμενο διάστημα.

Και αυτό γιατί όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Reuters, η εταιρεία Unilever με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε χθες ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τις τιμές σε απορρυπαντικά και σαπούνια αλλά και σε άλλα προϊόντα προκειμένου να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος εισροών.

Η Unilever που παράγει μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες απορρυπαντικών και άλλων προϊόντων, όπως το υγρό καθαριστικό Fairy, το σαπούνι Dove, το παγωτό Ben & Jerry’s, αναμένει ότι ο πληθωρισμός κόστους θα συνεχιστεί το 2023, προβλέποντας καθαρό πληθωρισμό υλικών κατά το πρώτο εξάμηνο περίπου 1,5 δις. ευρώ (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

Για αυτόν τον λόγο θα προχωρήσει και σε αυξήσεις τιμών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκτίναξη του κόστους παραγωγής. Ο κλάδος είχε ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα εφοδιασμού κατά την διάρκεια της πανδημίας, εξαιτίας των τιμών στις πρώτες ύλες αλλά και με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που οδήγησε σε αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Όπως δήλωσε επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών, Graeme Pitkethly, οι αυξήσεις των τιμών θα συνεχιστούν το δεύτερο εξάμηνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, oρισμένες εταιρείες στην Ευρώπη είπαν ότι ενδέχεται να χαλαρώσουν τις αυξήσεις των τιμών που εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια, καθώς το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και άλλων πρώτων υλών έχει χαλαρώσει, παρέχοντας ενδεχομένως κάποια ανακούφιση στους καταναλωτές.

Η Unilever δεν είναι μία από αυτές.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *