10 Δεκεμβρίου, 2023

Ραγδαίες εξελίξεις: Ράμμος και Μενουδάκος πάνε στην PEGA για τις υποκλοπές

0

Το Λαϊκό κόμμα δεν κατάφερε να εμποδίσει την ακρόαση του Ράμμου και του Μενουδάκου από την Pega

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr,ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και ο πρόεδρος της Aρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνος Μενουδάκος θα προσκληθούν στην επιτροπή της ευρωβουλής PEGA στις 28 Φεβρουαρίου.

Η πρόσκληση των δύο στην αρμόδια επιτροπή της ευρωβουλής για τις παρακολουθήσεις προέκυψε μετά από τις αποκαλύψεις του Documento αλλά και τη θυελλώδη συνεδρίαση της ελληνικής βουλής για την παρακολούθηση της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας αλλά και του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Οι ακροάσεις αναμενόταν να πραγματοποιηθούν σε προγενέστερη ημερομηνία αλλά η προεδρία που ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα επικαλούμενη διαδικαστικά θέματα καθυστερούσε τη συγκεκριμένη ακρόαση. Εν τέλει, αναγκάστηκε σε αναδίπλωση λόγω πιέσεων.

Σε κάθε περίπτωση στην διαδικασία όπου θα παραστούν οι Ράμμος και Μενουδάκος, αναμένεται να τεθούν πολλές ερωτήσεις που θα σχετίζονται τόσο με την υπόθεση των επισήμων επισυνδέσεων, όσο και με τη χρήση του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator. Για την πρώτη αρμόδια είναι η ΑΔΑΕ ενώ για την δεύτερη η ΑΠΔΠΧ, η οποία έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα. Μάλιστα, όπως έχουν δηλώσει πηγές της ΑΠΔΠΧ στο Documento, στο μικροσκόπιο έχει μπει και μια ελληνική εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, στους servers της οποίας έχει φιλοξενηθεί ιστότοπος που συσχετίζεται με το Predator.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *