13 Απριλίου, 2024

BBC: Κλιμάκωση της κρίσης με τους υποστηρικτές του Λίνεκερ να αυξάνονται

0

Παρουσιαστές, αναλυτές και παίκτες της αγγλικής Premier League συσπειρώθηκαν υπέρ του Λίνεκερ μποϊκοτάροντας το πρόγραμμα του BBC το Σάββατο, καθώς ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Βρετανίας κατηγορήθηκε για καταστολή της ελευθερίας του λόγου.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είπε ότι θα μεταδώσει μόνο «περιορισμένο αθλητικό πρόγραμμα» αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού οι παρουσιαστές πολλών από τις δημοφιλείς αθλητικές εκπομπές του αρνήθηκαν να εμφανιστούν σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον Λίνεκερ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρώην αρχηγός της Αγγλίας αποβλήθηκε από το «Match of the Day», ένα δημοφιλές ποδοσφαιρικό σόου, αφού επέκρινε το σχέδιο της κυβέρνησης να κρατήσει και να απελάσει μετανάστες που φτάνουν με βάρκες, σε μια ανάρτηση στο Twitter που συνέκρινε τη γλώσσα των νομοθετών για τους μετανάστες με αυτή που χρησιμοποιούταν στη ναζιστική Γερμανία.

Το «Match of the Day» περιορίστηκε από τη συνηθισμένη μιάμιση ώρα με highlights και αναλύσεις σε μια συλλογή 20 λεπτών από αποσπάσματα από τους αγώνες της ημέρας, χωρίς σχολιασμό.

Δεν θα υπάρξουν επίσης συνεντεύξεις παικτών μετά τον αγώνα. Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών είπε ότι ορισμένοι παίκτες ήθελαν να μποϊκοτάρουν το σόου και ως εκ τούτου «οι παίκτες που συμμετέχουν στους σημερινούς αγώνες δεν θα κληθούν να συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις στο Match of The Day».

Ενθουσιώδης χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με 8,7 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter, ο Λίνεκερ εξοργίζει εδώ και καιρό πολιτικούς και ακτιβιστές της δεξιάς με τις φιλελεύθερες απόψεις του, συμπεριλαμβανομένης της κριτικής για την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *