25 Απριλίου, 2024

Silver Alert!! Χάθηκε η ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό. Τελευταία φορά ήταν 13/2 σε Δελτίο Τύπου της Κυβέρνησης. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΕΟ;

0

από το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα

Επιμέλεια: Σάββας Σεληθωμάς

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Στις 13/2/2023 όλο χαρά τα Υπουργείο Υγείας και Οικονομικών, ανάρτησαν Δελτία Τύπου ( και προσωπικές καταχωρήσεις του κ. Πλεύρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) για ΚΥΑ που προέβλεπε αυξήσεις και νέες Ειδικότητες χορήγησης του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Και από κοντά ΌΛΑ τα πρόθυμα ΜΜΕ να χειροκροτούν με ενθουσιασμό τη Κυβέρνηση. «Αυξήσεις έως 2400€/έτος» κραύγαζαν Υπουργείο και Παπαγαλάκια για τους Υγειονομικούς. Και να και η επέκταση σε Ειδικότητες, που το παίρνουν για πρώτη φορά, και αυξάνουνε και το κονδύλι, παρά τα όσα λέγανε μέχρι χθες για «υποχρεωτική δημοσιονομικά ουδέτερη» παρέμβαση στο Ανθυγιεινό.

Και ενώ η αντίστοιχη ΚΥΑ για τους Πυροσβέστες (για το δικό τους Ανθυγιεινό) εκδόθηκε την επόμενη μέρα(14/2) η ΚΥΑ για τους Υγειονομικούς από τότε εξαφανίστηκε!!

Πέρασαν από τότε ένας (1) μήνας!! και «ούτε φωνή ούτε ακρόαση» για το μέλλον της ΚΥΑ για τους Υγειονομικούς. Οι ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ για την έκδοση της σε ΦΕΚ, πηγαίνουν από βδομάδα σε βδομάδα, χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα φως.

Οι δικαιολογίες που ψελλίζει το Επιτελικό Κράτος των Άριστων, για τυχόν «διορθώσεις λαθών» όπως ενημέρωσε τη ΠΟΕΔΗΝ το ΓΛΚ, θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εντός λίγων ημερών.

Προφανώς η καθυστέρηση, είναι άμεσα συνυφασμένη με τις Εκλογές, όπως ήταν και η ίδια η ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό, από το πουθενά μια Δευτέρα του Φλεβάρη, μετά από 2 χρόνια σιωπής της Κυβέρνησης, με βάση την τότε απόφαση για εκλογές στις 9 Απρίλη.

Αφού οι εκλογές θα πάνε πιο μετά, η έκδοση της ΚΥΑ, με νέες κατηγορίες και Ειδικότητες θα ακολουθήσει τον εκλογικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Έτσι, με το σχεδιασμό όπως φαίνεται για Μάη, τις επόμενες μέρες έως αρχές Απρίλη θα πρέπει να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ με στόχο στη Μισθοδοσία Μαΐου(κατανοητό..) να δοθούν οι όποιες αυξήσεις και τα αναδρομικά από 1/1/2023( ελπίζουμε να τα καταφέρουνε…)

Έτσι, σύμφωνα με το Κυβερνητικό σχεδιασμό όπως αποτυπώνεται, μέρος των Υγειονομικών θα πάει στη κάλπη με «γεμάτες τσέπες» ( από 0,5€ έως 4€/την ημέρα..) και οι υπόλοιποι δυστυχώς(όπως φαίνεται) με άδειες τσέπες, παρά τις αγωνιώδης προσπάθειες του Κομματικού Μηχανισμού να δώσει ψεύτικες ελπίδες.

Έτσι, για άλλη μια φορά, το Επιτελικό-Κομματικό Κράτος των Αρίστων της Ν.Δ θα φανεί κατώτερο των περιστάσεων, αφού οι προεκλογικές εξυπηρετήσεις και σκοπιμότητες και οι «αλλαγές» όπως προκύπτουν από την αναθεώρηση του Ανθυγιεινού είναι πίσω από τη πραγματικότητα στην Υγεία, όπως επιβεβαιώθηκε και από τη συμβολή ΟΛΩΝ των Υγειονομικών στην αντιμετώπιση της Πανδημίας και την επιβράβευση της Κοινωνίας και δεν απαντά στο ΚΑΘΟΛΙΚΟ αίτημα των εργαζομένων, για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ του Ανθυγιεινού και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς ανά κατηγορία. Ας ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα θα πρυτανεύσει η κοινή λογική…

Να θυμίσουμε από 1-1-2023 καθορίζεται μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για εργαζόμενους του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων ως εξής:

α) Α΄ Κατηγορία: 200 €,

β) Β΄ Κατηγορία: 165 €

γ) Γ΄ Κατηγορία: 150 €

δ) Δ΄ Κατηγορία: 105 €

ε) Ε΄ Κατηγορία: 70 €

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *