25 Απριλίου, 2024

Λάρισα: Με κονκάρδες που έγραφαν: «Ήταν έγκλημα!» και μαύρα περιβραχιόνια παρέλασαν μαθητές

0

Το δικό τους μήνυμα για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών έστειλαν μαθητές που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Λάρισας, κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Με κονκάρδες που έγραφαν: «Ήταν έγκλημα!» αλλά και μαύρα περιβραχιόνια παρέλασαν μαθητές στη Λάρισα ως ένδειξη πένθους για τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, ο 17χρονος μαθητής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Βασίλης Κολτσίδας, εξήγησε πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση».

Αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία της Λάρισας, εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν καταλάβει από μόνα τους ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης, ζούμε σε μια κοινωνία, που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και ο ανθρώπινος παράγοντας θα έχει μηδενιστεί».

Ποσο λυπηρό και ειρωνικό που σε μια παρέλαση για την ελευθερία και την περηφάνια για τη χώρα, τα παιδιά της να παρελαύνουν δείχνοντας το πένθος τους για τα παιδιά που σκοτώθηκαν εξαιτίας της ανικανότητας της ίδιας ακριβώς χώρας να τους κρατήσει ασφαλείς. Άραγε στη σκιά αυτής της τραγωδίας είναι μέρα να είναι κάποιος περήφανος;

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *