20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας από Χανιά: Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά – Ο Μητσοτάκης εγκαταλείπει οριστικά το Μαξίμου (βίντεο)

0

Οι πολλοί θα κάνουν έξωση στον κύριο Μητσοτάκη και στη Μητσοτάκη ΑΕ από το Μέγαρο Μαξίμου σε λίγες ημέρες τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά

Έρχεται η ξαστεριά της αλλαγής ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το κατάμεστο από κόσμο Παλιό Λιμάνι στα Χανιά και τόνισε ότι οι πολλοί θα κάνουν έξωση στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 21 Μαΐου. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε νικητές» ανέφερε και σημείωσε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται και πολεμούν με όλα τα μέσα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αντίπαλο δέος της διαπλοκής, της διαφθοράς, της κατάληψης του κράτους, του κομματισμού, της εύνοιας για τα μεγάλα συμφέροντα.

Πιστεύω όμως βαθιά, ότι αν πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της αλλαγής και της δικαιοσύνης. Αν ο καθένας από μας γίνει η αλλαγή και η δικαιοσύνη που θέλουμε για την πατρίδα. Αν αντιτάξουμε τη λογική την ευαισθησία, τα επιχειρήματα, την επιμονή, τότε καμιά προπαγάνδα, καμιά πλαστή πραγματικότητα, καμιά προβοκάτσια, δεν θα ανακόψει το ρεύμα της αλλαγής» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στο δίλημμα της εκλογικής μάχης, σημειώνοντας: «Δικαιοσύνη παντού, ή προνόμια για λίγους. Δημοκρατία ή οικογενειοκρατία. Αλλαγή ή Μητσοτάκης».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πρόσφατες θρασύτατες δηλώσεις του: «Ο κύριος Μητσοτάκης, που στο γραφείο του στήθηκε ο μηχανισμός του παρακράτους, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε. Όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί. Αλλά μας κάνει και μαθήματα δημοκρατίας. Η απλή αναλογική, είπε πριν λίγες μέρες, είναι παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλάπτει τη Νέα Δημοκρατία, βλάπτει τη δημοκρατία. Έτσι είπε.

Ο άνθρωπος που βαρύνεται με την κατηγορία ότι παγίδευσε εκατοντάδες τηλέφωνα τώρα μιλάει για παγίδες στη Δημοκρατία. Ο άνθρωπος που παρέδωσε τη δημοκρατία στους κοριούς τώρα εμφανίζεται να την προστατεύει από τι; Από το πιο τίμιο και καθαρό εκλογικό σύστημα. Την απλή αναλογική. Από την ισοτιμία της ψήφου και την ισοτιμία του πολίτη. Αν αυτό δεν είναι ακραία καθεστωτική λογική, ακραία υποκρισία, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας φώναξε «ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδιαφορία. Ως εδώ με τη κοροϊδία. Γιατί τι άλλο πέρα από κοροϊδία, να βγαίνει σε προεκλογικό σποτ ο πρωθυπουργός που κυβερνά 4 χρόνια τώρα, και ρήμαξε το ΕΣΥ, αποτελείωσε το κράτος, συρρίκνωσε το εισόδημα, και να τάζει: Καλύτερους μισθούς ξανά, αποτελεσματικό κράτος, και Δημόσια Δωρεάν Υγεία;

Είναι σα να βγαίνει ο λύκος και να υπόσχεται ότι θα φυλάει περισσότερα πρόβατα. Ως εδώ, λοιπόν με την εξαπάτηση των Ελλήνων. Ως εδώ και με την εξαπάτηση των Κρητικών».

«Κύριε Μητσοτάκη έχετε μήνυμα από την Κρήτη»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τις τελευταίες ημέρες, φοβισμένος που σε λίγες ημέρες εγκαταλείπει οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθεί να περάσει τον φόβο του στους πολίτες. Τον δικό του φόβο να τον μετατρέψει σε φόβο των πολιτών.

Μια ασχολείται με το πως θα κλέψει βουλευτές του ενός, πως θα εκβιάσει τον άλλο, πως θα αποκλείσει τον τρίτο. Και κυρίως κρύβεται από τα μεγάλα προβλήματα. Δεν λέει λέξη για το πρόγραμμά του, πέρα από φτηνές αντιγραφές. Το κυριότερο, το βάζει στα πόδια. Φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι να βρεθεί απέναντί μου και να συζητήσουμε για το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας.

Γιατί; Γιατί δεν έχει απαντήσεις. Ούτε για την αισχροκέρδεια που έχει τη δική του υπογραφή. Ούτε για τις παράνομες παρακολουθήσεις που ο ίδιος οργάνωσε. Ούτε για το έγκλημα στα Τέμπη. Ούτε για τη τραγωδία της πανδημίας».

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλει όλα αυτά να ξεχαστούν. Και να συζητάμε για μόνο για τον Βαρουφάκη, το Βελόπουλο και τον Κασιδιάρη. Να συζητάμε οτιδήποτε άλλο εκτός από τα μεγάλά θέματα που έχουμε μπροστά μας και εκτός από τις ευθύνες του. Έχω όμως ένα νέο να του στείλω από δω από την Κρήτη, από τα Χανιά. Κύριε Μητσοτάκη έχετε μήνυμα από την Κρήτη. Έρχεται η μέρα που θα ενωθούν σε ποτάμι δικαιοσύνης οι φωνές των πολλών».

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *