30 Νοεμβρίου, 2023

Η συγκινητική ανάρτηση της εργατολόγου και υποψήφιας βουλεύτριας στην Α’ Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Νεκταρίας Ελευθερίας Αγγελάκη

0

Κατάθεση ψυχής από μια γυναίκα γεμάτη δύναμη και θάρρος

8 Μαΐου 2018!

Σαν σήμερα, 5 χρόνια πριν διαγνώσθηκα για πρώτη φορά με καρκίνο στον μαστό. Το παιδάκι μου ήταν μόλις 2,5 ετών. Για λίγα λεπτά έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αμέσως μετά συνήλθα. Σκέφτηκα ότι θέλω-όχι πρέπει- να ζήσω για το παιδί μου, γιατί αγαπώ την ίδια τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια όλων των θεραπειών δεν ένιωσα ποτέ αδύναμη. Πάντα με θάρρος, με δύναμη, με υπομονή. Περιποιούμουν τον εαυτό μου, γιατί ήθελα να με βλέπω χαμογελαστή. Και μόνο που έβλεπα το φως του ήλιου, ένιωθα ευλογημένη.

4 χρόνια μετά, 8 Μαΐου 2022: μου ανακαλύπτουν στον επανέλεγχο βλάβη στην ίδια μοίρα του ίδιου μαστού, του δεξιού. Τότε συγκλονίστηκα περισσότερο από την πρώτη φορά. Οι μέρες περνούν βασανιστικά. Έκανα όλες τις εξετάσεις, διότι πιστέψαμε ότι ο καρκίνος μπορεί να είχε προχωρήσει παντού. Κι όμως αυτό δεν συνέβη. 4 χρόνια μετά το παιδάκι μου ήταν 6,5 ετών.

Καταλάβαινε τα πάντα. Ένιωσα την ανάγκη να του μιλήσω. Δεν ήθελα να κρυφτώ ότι θα χάσω τα μαλλιά μου, ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα πονάω…

5 χρόνια μετά: χαμογελώ και εκφράζομαι με δύναμη και θάρρος κατά του καρκίνου. Στέκομαι στο πλευρό όσων πάσχουν από καρκίνο και δεσμεύομαι ότι όσο ζω θα αγωνίζομαι για τους καρκινοπαθείς και θα μιλώ ξεκάθαρα, χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς περιστροφές και υποσημειώσεις.

Διότι για τον καρκίνο μπορούμε να μιλήσουμε μόνο όσοι των αντιμετωπίσαμε. Κανείς δεν μπορεί να μας νιώσει καλύτερα από όσο εμείς οι ίδιοι και γι’ αυτό εμείς θα συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε.

Κατάματα Με Θάρρος!

Η Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη παρέχει εθελοντικά νομική στήριξη για εργασιακά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *