28 Μαρτίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Γιορτή Δημοκρατίας την Κυριακή – Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Μητσοτάκη

0

«Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Ήρθε η ώρα της αλλαγής» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη και έστειλε μήνυμα νίκης την 21η Μαΐου

Την Κυριακή δε θα πανηγυρίζουν τα συμφέροντα αλλά θα πανηγυρίζει ο λαός τη νίκη της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη που «βούλιαξε» από κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομιλία αρχικά είχε προγραμματιστεί στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ καθώς η πρόγνωση του καιρού μιλούσε για βροχή. Ωστόσο τελικά πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο καθώς υπήρχαν εκτιμήσεις για τεράστια συμμετοχή του κόσμου, όπως και τελικά συνέβη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλεσε τους νέους να προσέλθουν στην κάλπη της 21ης Μαΐου ώστε «να στείλουμε τις δημοσκοπήσεις στον κουβά και τον κύριο Μητσοτάκη στην σπίτι του».

«Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Ήρθε η ώρα της αλλαγής. Ήρθε η ώρα να ξαναστήσουμε την πατρίδα μας από εκεί που την στήσαμε, στον δρόμο της δικαιοσύνης, στον δρόμο της δημοκρατίας. Την Κυριακή έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη μάχη αλλά θα τελειώσει με τη νίκη του λαού και της δημοκρατίας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το καθεστώς του κυρίου Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, «πέντε μέρες έμειναν για να υπογράψει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του το συμβόλαιο της αλλαγής.  Την αλλαγή με δημοκρατία και δικαιοσύνη.  Και μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση εδώ στη Θεσσαλονίκη, λέω αν μας το ζητήσει, να μη φανούμε αγενείς. Να στείλουμε βοήθεια να μαζέψει τα πράγματα από το Μαξίμου. Να μαζέψει και τα καλώδια του Predator και των παράνομων παρακολουθήσεων.

Γιατί από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία. Θα γίνει επιτελείο της μεγάλης μας προσπάθειας για να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη».

Η συγκάλυψη είναι καθεστώς στο καθεστώς Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη «με τις λίστες Πέτσα και τις διώξεις των δημοσιογράφων, έριξε την ελευθερία του Τύπου σε θέση ντροπής στην παγκόσμια κατάταξη. Με τους ανιψιούς και τους σεκιουριτάδες που δίχως πτυχία διορίσατε στην ΕΥΠ, να παραβιάζουν κάθε δημοκρατικό και ηθικό κανόνα. Και να στήνουν παρακρατικό μηχανισμό μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι στο πρόσφατο debate ο Κυριάκος Μητσοτάκης «στην πρώτη ζόρικη ερώτηση ομολόγησε το σκάνδαλο. Ομολόγησε επίσης ότι δεν υπήρχε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αφού δεν υπήρχε εθνικός λόγος. Γιατί επί εννιά μήνες επικαλούνται το εθνικό απόρρητο; Γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε παράνομα διατάξεις για να παρακολουθείται το μισό πολιτικό σύστημα είναι ακόμα στη θέση της; Γιατί η δικαιοσύνη δεν έκανε κανένα βήμα;

«Να σας πω γιατί. Γιατί η συγκάλυψη είναι καθεστώς στο καθεστώς Μητσοτάκη. Συγκάλυψη  για τις απώλειες της πανδημίας. Συγκάλυψη για τα Τέμπη. Συγκάλυψη για τις υποκλοπές. Συγκάλυψη για όλα. Ο κύριος Μητσοτάκης στα δύσκολα χάθηκε. Στις ευθύνες κρύφτηκε. Στις ανάγκες δεν νοιάστηκε».

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε και στους συντηρητικούς πολίτες. «Τους ψηφοφόρους της ΝΔ που μας χωρίζουν πολλά ιδεολογικά αλλά τους τιμάμε. Εσείς, αυτό το καθεστώς της αγίας οικογένειας το ανέχεστε; Το δικαιολογείτε; Το αντέχετε;

Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε τη ΝΔ οικογενειακό του φέουδο. Κατέστησε μια μεγάλη παράταξη υπόλογη για βαριά εγκλήματα κατά της δημοκρατίας. Και τώρα ελπίζει να ξεπλυθεί με την ψήφο σας. Θα το δεχτείτε; Θα τον ξεπλύνετε; Θα γίνετε συνένοχοι; Απευθύνομαι και σε όλους τους  δημοκρατικούς πολίτες.

Κάθαρση και φως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο εναντίον της δημοκρατικής λειτουργίας από τη μεταπολίτευση και μετά θα έχουμε μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Με νίκη της ΝΔ θα έχουμε συγκάλυψη».

Ο Μητσοτάκης δείχνει συμπτώματα πανικού

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δείχνει τις τελευταίες μέρες συμπτώματα πανικού. Περίεργο, για κάποιον που έχει τόσο ευρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

Κι έχει καταφύγει στην τελευταία γραμμή άμυνας όλων των αυταρχικών καθεστώτων. Στο φόβο. Στη διασπορά του φόβου. Προσέξτε, λέει, η αλλαγή σημαίνει περιπέτειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει περιπέτειες. Ενώ το καθεστώς του σημαίνει σταθερότητα. Εδώ ξέρετε τι συμβαίνει; Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλά ως φάρσα. Πάντα στην ιστορία μας δυνάστες, κατακτητές, αυταρχικά καθεστώτα, έλεγαν ακριβώς το ίδιο. Μην αντιστέκεστε, μην ξεσηκώνεστε, μη μιλάτε, μην ονειρεύεστε καν, γιατί αυτό συνεπάγεται περιπέτειες.

Αλλά ο λαός μας έχει και μνήμη και κρίση. Περιπέτεια είναι αυτό που ζούμε σήμερα. Με τεράστιο κόστος και όχι μόνο οικονομικό. Κόστος αξιοπρέπειας. Ακόμα και κόστος ζωής. Γιατί δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς δικαιοσύνη. Χωρίς δημοκρατία. Χωρίς κοινωνική συνοχή. Χωρίς εμπιστοσύνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι η μεγάλη δύναμη της αλλαγής, είναι η μεγάλη δύναμη της σταθερότητας. Η πιο αποτελεσματική δύναμη σταθερότητας. Δοκιμαστήκαμε στα δύσκολα. Αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση πολιορκίας με ευθύνη, αποφασιστικότητα, ωριμότητα, προσεκτική επιλογή κάθε βήματος. Έτσι κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα. Έτσι αποκαταστήσαμε τη δημοκρατική και κοινωνική σταθερότητα.

Ξέρουμε και μπορούμε. Το έχουμε αποδείξει. Είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε και σήμερα. Κυβερνώντας για πρώτη φορά με το δικό μας πρόγραμμα και όχι με μνημόνια και τρόικες, που άλλοι μας κληροδότησαν».

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε