19 Μαΐου, 2024

Σαν σήμερα, 17 Μαΐου του 1966 γεννήθηκε «ο Έλληνας Ρομπέν των φτωχών», Βασίλης Παλαιοκώστας

0

14 χρόνια Άπιαστος. Χρόνια πολλά και λεύτερα, στον Βασίλη της καρδιάς μας!

Σαν σήμερα το 1966 στο Μοσχόφυτο Τρικάλων γεννήθηκε ο Έλληνας ιλλεγκαλιστής Βασίλης Παλαιοκώστας. Αγαπήθηκε από την ελληνική εργατική τάξη ακριβώς διότι έκλεβε από τους πλούσιους, βοηθώντας τους φτωχούς, γι’ αυτό και έγινε γνωστός ως «ο Έλληνας Ρομπέν των φτωχών». Έδωσε χαρά σε όλους μας με τις εντυπωσιακές του αποδράσεις με ελικόπτερο από τις φυλακές και παρ’ όλο που βρίσκεται στις λίστες με τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς της Ιντερπόλ, και είναι επικηρυγμένος για 1.000.000 ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλο καταζητούμενο στη λίστα αυτή, (ακόμα και από αυτούς που κατηγορούνται για δολοφονίες) παραμένει ελεύθερος μέχρι και σήμερα.

“H βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου να βασανίζει συνανθρώπους του δεν εξαλείφεται με τις πομπώδεις αναγγελίες του ερχομού των δημοκρατικών ιδεωδών και άλλες παρλαπίπες. Όλοι τρέφουμε κρυφά σε κάποια γωνία της ψυχής μας έναν βασανιστή, που κάθε φορά δεν παραλείπει να εμφανίζεται διακριτικά: στο βλέμμα, την έκφραση, το λόγο, τη λύπη, τη χάρα, την ευδαιμονία, τη στέρηση…

Πάντα και παντού παρόν με το ρόπαλο στο χέρι. Και ο διεστραμμένος δεν διαχωρίζει πολιτικό αγωνιστή, ληστή τραπεζών, κλεφτρόνι, τοξικομανή, ομοφυλόφιλο, πουτάνα, παιδί, ηλικωμένο, εργαζόμενο κλπ. Για εκείνον πρωταρχικό μέλημα είναι να παραμείνει πιστός στη διεστραμμένη φύση του. Βασανιστής. Σταθερή πανανθρώπινη αξία που όταν ξεφύγει και γιγαντωθεί, μπορεί να πάρει τη μορφή ενός κράτους που πτωχεύει ολόκληρες γενεές. Το πιο φρικτό βασανιστήριο είναι η φτώχεια έλεγε ο Γκάντι. Κάθε είδους φτώχεια θα πρόσθετα…”

“…και στη τελική τι θέλουμε…να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή…άντε και ένα ψιψίνι δίπλα μας, να μας δαγκώνει, να παίζουμε και να το χαϊδεύουμε…”

Απόσπασμα από το βιβλίο του “Μια φυσιολογική ζωή”.. ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *