30 Νοεμβρίου, 2023

Μειώσεις συντάξεων και προσωπική διαφορά

0

από τον Ομότιμο Καθηγητή ΑΠΘ, Χρήστο Μπίσμπο

Και παρακάτω η ποσοτική αποτίμηση της συμβολής των μνημονιακών κυβερνήσεων στις μειώσεις των συντάξεων, αυτή την οποία δεν αναφέρει η πετσωμένη συμμαχία ΜΜΕ.

Για να μην αναφερθώ και στην “προσωπική διαφορά” που ήταν αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, οι οποίοι δέχθηκαν τελικά, να μην περικοπούν και άλλο μέχρι το 2021 οι ήδη απονεμηθείσες συντάξεις. Θυμίζω πως η ΝΔ και Συντροφία (προεξάρχοντος και του Στουρνάρα) ήθελαν την άμεση περικοπή και όχι την αναβολή της, ο δε σημερινός ΠΘ έλεγε ξεδιάντροπα στη Βουλή “πουλήσατε την Μακεδονία μας για τις συντάξεις”.

Και τώρα λένε πως ο Κατρούγκαλος φταίει για την προσωπική διαφορά, ξεχνώντας πως αυτοί ήθελαν την άμεση πλήρη περικοπή των συντάξεων. Και για όσους δεν έχουν αίσθηση τι είναι αυτή, αναφέρω πως για έναν συνταξιούχο απόφοιτο ΑΕΙ με 30 χρόνια υπηρεσία ανέρχεται σε περίπου 400-500 Ευρώ το μήνα πρόσθετο ποσό στην σύνταξη. Αυτό το ποσό που δεν περικόπηκε, στρογγυλεύεται για τους 84 μήνες (μεταξύ Μάιου 2016 έως τον Μάιο 2023) σε 33.600 – 42.000 Ευρώ, έ, όχι ακριβώς peanuts. Και πείτε με τώρα ζηλιάρη, επειδή εγώ βγήκα στην σύνταξη μετά το 2016 (ακριβέστερα το 2019) και έτσι δεν πήρα ό,τι αναλογεί από αυτά τα 33-42 χιλιάρικα.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *