29 Μαΐου, 2023

Κοινό exit poll στις 19.00 από τα ιδιωτικά κανάλια το βράδυ της Κυριακής

0

Μια πρώτη εικόνα θα έχουμε 90 λεπτά από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες

Το πρώτο μεγάλο κοινό exit poll το βράδυ των εκλογών θα παρουσιαστεί στις 19.00 της Κυριακής 21 Μαΐου, μόλις κλείσουν οι κάλπες. Θα διεξαχθεί από τις τις εταιρείες που συνεργάζονται με τα ιδιωτικά κανάλια, εν αναμονή των αποτελεσμάτων, καθώς η πρώτη εκτίμηση θα δοθεί στις 20.30.

Την Κυριακή, η εκλογική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί, ενώ οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Το κοινό exit poll, που θα μεταδοθεί από τα ιδιωτικά κανάλια, θα διενεργηθεί από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO. 

Ως γνωστών, το Mega συνεργάζεται με τη Metron Analysis, το Open με την ΜRB, το Star με την GPO, ο Alpha με την Alco, ο ΑΝΤ1 με τη Marc και ο ΣΚΑΪ με την Pulse. Στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και σύμφωνα με την SingularLogic, την εταιρεία που λαμβάνει και ενσωματώνει τα αποτελέσματα, την πρώτη εικόνα θα έχουμε 90 λεπτά από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες, στις 20.30.

Η ώρα των αποτελεσμάτων

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στις 9 το βράδυ αναμένεται να είναι γνωστό το 80% των αποτελεσμάτων, καθώς «θα υπάρχουν tablet σε κάθε εκλογικό τμήμα, οπότε θα μπορούν τα αποτελέσματα αυτόματα να κατοχυρωθούν στο σύστημα».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος, έχει δηλώσει ότι ενδεχομένως στις 9.30 το βράδυ να μη χρειαστεί ούτε καν εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, αφού θα έχουν βγει τα αποτελέσματα σε ποσοστό 80-90%. 

Η διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα γίνεται με δύο τρόπους, δηλαδή με το παραδοσιακό τηλεγράφημα, το έντυπο που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των αποτελεσμάτων μέσα στο εκλογικό τμήμα και το οποίο μεταδίδεται μέσω του Δήμου και της Περιφέρειας στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

Δεύτερη μέθοδος είναι η μέθοδος του SRT, σύμφωνα με το οποίο, μέσω των tablet, όταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων σε επίπεδο συνδυασμών καταρχήν, συμπληρώνει το έγγραφο και, πατώντας το πλήκτρο Αποστολή, και το αποτέλεσμα φτάνει αυτόματα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο σύστημα των εκλογών.

Όσον αφορά τους σταυρούς των υποψήφιων βουλευτών, βάσει της προσομοίωσης, η πρώτη εικόνα θα γνωστοποιηθεί περίπου τα μεσάνυχτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *