29 Μαΐου, 2023

Φαίδρα Καρούτσου: Ελπίζω ότι η 25η Ιουνίου θα είναι μια διαφορετική Κυριακή !!

0

Επιμέλεια : Σάββας Σεληθωμάς

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου έχει αιφνιδιάσει ολόκληρη την κοινωνία. Έχει προκαλέσει έκπληξη ακόμα και στους νικητές ή αυτούς που μπορεί ευκαιριακά να βρέθηκαν στην κάλπη με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλά ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ήταν ένα αποτέλεσμα που έχει προκαλέσει ένα αίσθημα απόγνωσης σε πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Διότι, βέβαια, δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο το γενικευμένο κλίμα -σε πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας- ότι δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ότι είναι αυτονόητο πως πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για να επανέλθει η «Δικαιοσύνη Παντού». Το κλίμα αυτό έγινε ακόμη πιο έντονο μετά την Κυριακή, συνδυασμένο πια και με το αίσθημα της απελπισίας.

Όμως, αφού αίσθημα της κοινωνίας παραμένει το «Ως εδώ», πώς εξηγείται το 40%; Πώς εξηγούνται οι 20 μονάδες διαφορά; Σίγουρα, έγιναν λάθη.
Ωστόσο, το πρόγραμμα της πολιτικής αλλαγής παραμένει η μόνη λύση για την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι η δύναμη της ανατροπής και μπορεί να το αποδείξει για μια ακόμη φορά.

Ο κόσμος το συζητά, πλέον, παντού. Ακόμη και όσοι επέλεξαν ΝΔ τρόμαξαν από τη «λευκή επιταγή» για την εφαρμογή της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Γιατί έτσι ακριβώς ερμήνευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.Αλλά και οι άλλοι, εκείνοι που θέλησαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -για οποιονδήποτε λόγο- ούτε έναν ανεξέλεγκτο Μητσοτάκη θέλουν πάνω από τα κεφάλια τους ολόκληρη την επόμενη τετραετία, ούτε ένα μέλλον με αποδυναμωμένο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να φαντάζονται.

Ελπίζω ότι η 25η Ιουνίου θα είναι μια διαφορετική Κυριακή!

Καρούτσου Φαίδρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *