29 Μαΐου, 2023

Γιάννης Γκόλιας: Αν δεν το καταλάβατε, στις εκλογές επικράτησε η τηλεοπτική δικτατορία

0

Ουμπέρτο Έκο: “Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.”

Αν δεν το καταλάβατε, στις εκλογές που μόλις τελείωσαν, ψηφίσαμε πολίτευμα, όχι κόμμα και επικράτησε η τηλεοπτική δικτατορία. Έτσι κι αλλιώς ουσιαστικά αυτό είναι το πολίτευμα μας απ’ τα 2017. Η τηλεοπτική δικτατορία λοιπόν είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος αυτού του αποτελέσματος, ακόμα και η άνοδος του ΚΚΕ οφείλεται στο κανάλι του λούμπεν που έκανε Τρεντ τον Κουτσούμπα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως φίλοι μου ΔΕΝ είναι αυτό αλλά ότι τα επαγγελματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ τον κορυφαίο ως τον θυρωρό κάτω-κάτω, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ. Δεν ξέρουν ότι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που έχασαν είναι τα κανάλια, το απίστευτο είναι ότι πρέπει να το εξηγήσεις αυτό. Πάμε λοιπόν.

Το πιο συγκλονιστικό εύρημα των εκλογών είναι ότι ΦΥΓΑΝΕ απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ 600.000 ψηφοφόροι. Άλλοι πήγαν ΠΑΣΟΚ, άλλοι ΝΔ, άλλοι μικρά κόμματα, άλλοι δεν πήγαν καθόλου όμως το κύριο συμπέρασμα ήταν ότι ΦΥΓΑΝΕ όλοι μαζί, λες και ήταν συν εννοημένοι σε όλη την Ελλάδα. Εδώ μια παρέα είμαστε και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ποια καφετέρια θα πάμε ή ποια μπίρα είναι πιο ωραία αλλά βρέθηκαν 600 χιλιάδες (επιπλέον σε σχέση με τις εκλογές του 2019) σε όλη την Ελλάδα, που θεώρησαν ότι τη μεγαλύτερη ζημιά στην πατρίδα την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και έφυγαν απ’ αυτόν

Δύο τα ερωτήματα

1. γιατι;

(Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κυβέρνηση και δε διαχειρίστηκε τίποτα)

2. πως διαλο κατάφεραν 600 χιλιάδες άνθρωποι να έχουν την ιδια αντίδραση

(λες και πήγε κάποιος στο σπίτι τους και τους έκανε μπρίφινγκ κάθε μέρα όλη μέρα για 4 χρόνια) ποιος μπορεί και μπαίνει κάθε μέρα όλη μέρα σε ΚΑΘΕ σπίτι και χειραγωγεί;;;; Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ φίλοι μου.

Πώς το έκανε; 2-3 πρόχειρα παραδείγματα. Σκάει το σκάνδαλο με τις πυρκαγιές (1 εκατομμύριο στρέμματα με μηδέν μποφόρ) και τα κανάλια έβλεπαν “ύποπτους συριζαίους εμπρηστές την ώρα που η κυβέρνηση, δίνει τον υπέρτατο αγώνα”. Σκάει η πανδημία και η ρητορική είναι, οι συριζαίοι που είναι αντιεμβολιαστές ή αρνητές. Σκάνε τα Τέμπη και το πρόβλημα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έφτιαξε τα τρένα το 2015. Σκάνε οι υποκλοπές και ξαφνικά όλα τα κανάλια παίζουν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τον Πιτσιόρλα. Χιλιάδες καθημερινά παραδείγματα που γινόταν πλύση εγκεφάλου για όσους ακόμα έχουν δικό τους εγκέφαλο, γιατι οι περισσότεροι σκέφτονται με δανεικό μυαλό.

Τώρα, 2 μεγάλα λάθη. Πρώτο λάθος: σου λέει ο άλλος “εγώ δε βλέπω τηλεόραση” αλλά όσο τον κουβεντιάζεις παρατηρείς ότι λέει αυτούσια τα επιχειρήματα που λένε τα κανάλια και που τα αναμασά και ολόκληρη η μάζα ΓΤΜΠ τύπου θα σκίσω τα μνημόνια έλεγε ο Τσίπρας (και έχουμε 2023) κτλ. Το ότι ο Σαμαράς στο Ζάππειο έλεγε το 2014 ότι θα φύγει απ’ τα μνημόνια αν τον ψηφίσουν, δεν το λέει κανένας, γιατί; διότι δεν το ξέρει κανένας, γιατί; διότι δεν το έχουν κάνει τρεντ τα μέσα. Η ατζέντα μπαίνει απ’ τα κανάλια με τις ερωτήσεις πχ τον Μητσοτάκη τον ρωτάνε για τα ντολμαδάκια και τι ομάδα είναι και τον Τσίπρα γιατί έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Ρωτήσανε ποτέ τον Γεωργιάδη, πως και είναι με την κοινοβουλευτική δημοκρατία αυτός, που είχε πάρει ιδιόχειρο αυτόγραφο απ’ τον Παττακό; Ρώτησαν πότε τον Μητσοτάκη για αυτό που έλεγε στη βουλή ότι δεν έχει αποδείξεις ότι πεθαίνουν οι άνθρωποι έκτος ΜΕΘ (και τον ξεφτίλισε η μελέτη Λύτρα;). Χιλιάδες παραδείγματα, χρειάζεται εγκυκλοπαίδεια να τα γράψω, άρα δεν εξαρτάται από το αν ΕΣΥ βλέπεις τηλεόραση αλλά από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που φτιάχνει η τηλεόραση στην κοινωνία στην οποία ζεις και εσύ μέσα και που κατ’ ανάγκη αλληλεπιδράς με αυτή. Πιο απλά δε χρειάζεται να βλέπεις εσύ τηλεόραση. Βλέπει η μάνα σου, ο φίλος σου, ο συνάδελφος σου και κατ’ ανάγκη επηρεάζεσαι και εσύ.

Λάθος δεύτερο: “αυτοί έχουν τα κανάλια εμείς θα πρέπει να πάμε σε κάθε χωριό σε κάθε καφενείο”, τραγική χαζομάρα έκτος πραγματικότητας, τα λένε άνθρωποι που δεν ξέρουν ότι καφενεία ΔΕΝ υπάρχουν πλέον στα χωριά ή παρακμάζουν. Πλέον οι άνθρωποι ΔΕΝ πάνε στα καφενεία. Όσοι υποψήφιοι βουλευτές με διαβάζουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Όπου κι αν πήγαν, βρήκαν 4-5 παππούδες να τους επιτίθενται με τα επιχειρήματα που έχουν ακούσει απ’ τον ΣΚΑΙ. Στα χωριά αλλά και στις πόλεις τα καφενεία δε μαζεύουν κόσμο και ο κόσμος που πάει παραγγέλνει μια μπίρα και βλέπει τηλεόραση.

Τώρα, γιατί τα λέω όλα αυτά; διότι, όπως λένε και στην ιατρική, αν δεν ξέρεις την αρρώστια δεν μπορείς να τη γιατρέψεις, έτσι, και άμα δεν έχεις εντοπίσει τα αίτια της συντριβής, δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα.

ΥΓ. Όταν ο Τράμπ είπε σε εθνικό δίκτυο ότι η χλωρίνη σκοτώνει τον κορονοϊό, πολλοί πήγαν στο νοσοκομείο γιατί ήπιαν χλωρίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *