16 Ιουνίου, 2024

Διγλωσσία εντός ΠΑΣΟΚ για τα περί συνεργασίας με Ν.Δ.

0

Έτρεχε μετά ο Νίκος Ανδρουλάκης να μαζέψει τις δηλώσεις της Μ. Αποστολάκη, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας. Καυστικό σχόλιο από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μπορεί τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να απέκλειε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, όμως δεν φαίνεται όλα τα στελέχη της παράταξης να έχουν εμπεδώσει τη γραμμή, εκπέμποντας αντικρουόμενα μηνύματα.

Συγκεκριμένα η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη ερωτηθείσα στο Mega για το εάν το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να συγκυβερνήσει σε περίπτωση που στις εκλογές της 25ης Μαΐου δεν προκύψει αυτοδυναμία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλά είπε πως για να συμβεί κάτι τέτοιο τότε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής. 

«Εμείς κάναμε μία επιτυχημένη προσπάθεια γιατί υπάρχει κοινωνική αναγκαιότητα. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν δικομματισμό λειτουργικό. Εάν η ΝΔ, παρά τις θριαμβευτικές και αλαζονικές συμπεριφορές με τα σχόλια των 180 εδρών. Αν έρθει θα του πούμε “ναι”, αλλά με ένα προγραμματικό πλαίσιο και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής», ανέφερε.

Έτρεχε μετά ο Νίκος Ανδρουλάκης να τα μαζέψει, μέσα από συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, όπου ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ» και ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2 -3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Το θέμα σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνοντας ότι «μετά την κα Μπατζελή και η εκλεγμένη βουλευτής κα Μιλένα Αποστολάκη παραδέχθηκε πως το ΠΑΣΟΚ «βεβαίως» θα μπορούσε να κυβερνήσει με τη ΝΔ» και ότι «τα αλλεπάλληλα μηνύματα των στελεχών του επιβεβαιώνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αντιπολίτευση σε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ αλλά αναβίωση της συγκυβέρνησής τους».

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *