29 Μαρτίου, 2024

Και τώρα τι κάνουμε….;

0

από τον Διονύση Τεμπονέρα

Αρχικά γυρίζουμε στις ρίζες και σκεφτόμαστε διαλεκτικά:

1.Πρόκειται για μια μεγάλη ήττα και για μια τρομακτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και των συντηρητικών δυνάμεων.

2.Πρόκειται για αποδοκιμασία μιας αριστερής πολιτικής εκδοχής, που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, αλλά η συζήτηση αυτή, δεν είναι του παρόντος. Απαιτεί νηφαλιότητα, περισυλλογή, ανάλυση και αναθεώρηση βεβαιοτήτων. Η συζήτηση θα γίνει με αρχή, μέση και τέλος, δημιουργικά και γόνιμα, μετά τις εκλογές, με τις διαδικασίες που αρμόζουν, σε ένα σοβαρό κόμμα.

3.Το μήνυμα ελήφθη, από όλους. Εισπράξαμε την πολιτική δυσαρέσκεια, η οποία ακουμπάει από τον Πρόεδρο, μέχρι και όλα τα στελέχη που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης. Η στιγμή απαιτεί παράλληλη αυτοκριτική και δημιουργική επανεκκίνηση, εν όψει και των νέων εκλογών.

4.Δεν είμαστε αριστερό «ανάχωμα» και δεν ετεροκαθοριζόμαστε. Απαιτείται στρατηγική νίκης, παρά τις αντιξοότητες. Άλλωστε πότε η αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος αντιμετώπισαν ξανά αντίστοιχες μάχες, από θέση υπεροχής; Και αλήθεια, πότε ξανά είχαμε την πολυτέλεια να στηριχτούμε σε 1.180.000 πολιτικά γενναίους πολίτες, που παρά τις δυσκολίες, επιμένουν να κοιτάζουν προς τον αριστερό – προοδευτικό χώρο; Τέρμα το σοκ, δράση! Φυγή προς τα εμπρός, να γίνουμε πολλοί.

5.Η στρατηγική δεν απαιτεί (αυτό)κριτική, απαιτεί προοπτική.

6.Αντίπαλός μας δεν είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή τα άλλα μικρότερα κόμματα, αλλά τα προβλήματα και δευτερευόντως, η δεξιά, η συντήρηση και η αντίδραση που θεριεύει.

7.Συγκροτούμε συγκεκριμένο, σαφώς και λεπτομερώς περιγραφόμενο σχέδιο με κοινωνική αναφορά, με ένταση στα βασικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι φτωχοί, αλλά οι πολλοί(ακρίβεια, μισθοί-συντάξεις, κοινωνικό κράτος, δίκαιη διανομή του πλούτου και ισότιμη πρόσβαση σε αυτόν).Πέντε προτάσεις νόμου, γίνονται «πενηνταράκια» και αυτή τη φορά, αφήνουμε τα λαρύγγια μας στο πάτωμα, μέχρι να τις καταλάβει κάθε πολίτης.

8.Οργανωτική επανεκκίνηση και αποκέντρωση, με διάχυση καθηκόντων. Τα μέλη, όλα τα μέλη ενεργοποιούνται και έχουν την υποχρέωση, να σαρώσουν την επικράτεια και να μεταδώσουν τις πολιτικές μας αιχμές.

9.Πολιτική αποτίμηση και απολογισμός, θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές.

10.Τίποτα δεν χάθηκε, τίποτα δεν κερδήθηκε χωρίς αγώνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιστρέφει στη κοινωνία, όχι ως πολιτική πρωτοπορία με ελιτίστικους όρους, αλλά με όρους σεβασμού και ενσωμάτωσης των λαϊκών αιτημάτων.

Ακούμε για να ακουστούμε.

Μένουν 32 μέρες, μένουν 768 ώρες και ούτε ένα λεπτό για χάσιμο!

Ψηλά το κεφάλι, ο κόσμος είναι εκεί έξω και περιμένει να τον αλλάξουμε!

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *