8 Δεκεμβρίου, 2023

ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

0

από “Αντίδραση – ΧΜ Πάτρας”

Πριν από λίγη ώρα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, ένας εργάτης έχασε τη ζωή του ενώ δυο αλλοι τραυματίστηκαν, καθώς οσο τοποθετουσαν τα πτερύγια της προπέλας του πλοίου “Asterion”, η σκαλωσιά κατέρρευσε και καταπλακώθηκαν από την προπέλα του πλοίου.

Πρόκειται για ένα ακόμη εργατικό ατύχημα, που φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από την εργοδοτική αδιαφορία, την ανεπάρκεια των μέτρων ασφαλείας και τη θυσία της προστασίας των εργαζομένων στο βωμό της αύξησης του κέρδους. Δεν μπορούμε άλλωστε να ξεχνάμε την πληθώρα εργατικών ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια από τη COSCO, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (που συνεργάζεται μάλιστα με το ΕΜΠ στο πρώτο επαγγελματικό μεταπτυχιακό), ως τους ντελιβεράδες που εργάζονταν σε άθλιες καιρικές συνθήκες. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε πως αυτή η ακριβώς η λογική της θυσίας της ασφάλειας στο βωμό του κέρδους που διέπει το καπιταλιστικό σύστημα ήταν αυτή που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών.

Παλεύουμε εδώ και τώρα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, ασφαλή μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους όλες, γιατί μέσα σε αυτό το σύστημα τα κέρδη τους μετράνε παραπάνω από τις ζωές μας.

Για να μην υπάρξει ποτέ ξανά νεκρός/η εργάτης/ρία.

Να χάσουν από τα κέρδη τους για να ζήσουμε εμείς.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε