8 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Αυτιάς, ο Μητρόπουλος και ο νόμος “Κατρούγκαλου”

0

από τον Χρήστο Αναστασιάδη

ΠΡΟΣΟΧΗ

Επειδή κάποιοι το έχετε τερματίσει με την αλαζονεία και τα ψέματα ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ο Αυτιάς και ο Μητρόπουλος σήμερα έκαναν αφιέρωμα μια ολόκληρη εκπομπή στο Νόμο “Κατρούγκαλου”.

” Ξέχασαν” να αναφέρουν τα εξής:

Δεν λένε ότι το ΕΚΑΣ είχε κοπεί με τον Νόμο Λοβέρδου 3863/2010 τον Ιούλιο του 2010 και τα λεφτά που δίδονταν έκτοτε ήταν μέχρι να αδειάσει το Ταμείο. Οπότε κρατήστε ότι ο Λοβέρδος επέβαλε να κοπεί το ΕΚΑΣ από 01/01/2015 που θα άρχιζε η εφαρμογή του νόμου που ψήφισε το 2010!! Η ΤΡΟΙΚΑ έκανε πάρτι τότε στην Ελλάδα!

Στον προϋπολογισμό του 2015 που είχε συνταχθεί από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν υπήρχε ούτε 1 ευρώ για το ΕΚΑΣ.

Δε λένε ότι η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου είχαν αφήσει τον Ιανουάριο του 2015 στα Ταμεία συντάξεις μόλις για δύο εβδομάδες!

Δε λένε ότι τα Ταμεία όχι μόνο δεν είχαν αποθεματικά, αλλά είχαν 12 δισεκατομμύρια ΜΑΥΡΗ τρύπα από το PSI που έκανε η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου και δεν ανακεφαλαιοποιήθηκαν ποτέ! Παρά τις υποσχέσεις του Βενιζέλου το 2012!

Δε λένε ότι επιπλέον των 12 δισεκατομμυρίων της μαύρης τρύπας, τα Ταμεία είχαν απώλεια 1 δισεκατομμυρίου κάθε έτος, καθώς η ανεργία είχε φτάσει στο 30% και δεν υπήρχαν έσοδα!!!

Δε λένε ότι τον Οκτώβριο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου θα έκανε σαρωτικές αλλαγές όπως ενοποίηση του ΕΚΑΣ με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό μέρισμα κ.α.

Τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ , όλοι οι δημοσιογράφοι που τόσες δεκαετίες έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά για να μας παραμυθιάζουν ψεύδονται λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγδαρε τους συνταξιούχους με 22 μειώσεις συντάξεων!

Η αλήθεια είναι άλλη!!Οι μειώσεις των συντάξεων ήταν 12!!

Οι 11 μειώσεις έγιναν επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η 12η επί ΣΥΡΙΖΑ ( μόνο μία και αυτό γιατί είχε υπογραφεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε συνεργασία με την Τρόικα).

Ο νόμος Κουτρουμάνη – Λοβέρδου πέρασε τη συνταξιοδότηση στα 67 έτη!!

Η ιστορία έχει γραφτεί και όση λάσπη και να ρίχνετε η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική. Μας οδήγησαν στον γκρεμό δύο κόμματα! Μια παρένθεση υπήρχε στις τόσες δεκαετίες, ένας Πρωθυπουργός που ξεχρέωσε την Ελλάδα και άφησε και 37 δις απόθεμα και έχετε πέσει να τον φάτε!! Γιατί άραγε;;;

Επομένως συμπολίτες μου, όσοι υποστηρίζουν με θέρμη πως μας έβαλε ο Τσίπρας στα μνημόνια και νομίζουν πως μιλάνε σε κούτσουρα επαναλαμβάνοντας το γελοίο ψέμα του Μητσοτάκη λίγες μέρες πριν τις εκλογές , δεν υπάρχει ούτε μία δικαιολογία να συνεχίζετε την ίδια καραμέλα! Έχει καταντήσει αηδία! Αναζήτηση πληροφοριών ξέρουμε όλοι να κάνουμε! Ας διαβάσουμε και λίγη ιστορία και ας μην τα καταπίνουμε αμάσητα!

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε