28 Απριλίου, 2024

Πρώην καρκινοπαθής περιγράφει τον Γολγοθά που πέρασε το 2013, επί Σαμαρά που απαγόρευσε την περίθαλψη όσων χρωστούσαν στο ΤΕΒΕ

0

από τον Γιώργο Μαυρομάτη

Δεν μπορώ να μη το καταθέσω εδώ…

Με αφορμή τον αποκλεισμό ξανά των Ελεύθερων Επαγγελματιών και των αγροτών από την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, θυμήθηκα τον Γολγοθά που πέρασα το ’13, επί Σαμαρά όταν μεσούσης της κρίσης, πολλοί από μάς που δουλεύαμε με μπλοκάκι, μείναμε χωρίς δουλειά λόγω έλλειψης έργων και η πληρωμή των ασφαλίστρων ήταν σχεδόν αδύνατη.

Τότε η Κυβέρνηση απαγόρευσε την περίθαλψη αυτών που χρωστούσαν στο ΤΕΒΕ από το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα δύο περίπου εκατ. Άνθρωποι δεν μπορούσαμε να πάμε σε δημόσιο Νοσοκομείο.

Τότε έπαθα Καρκίνο στον νεφρό και χρειαζόταν άμεση αφαίρεση και θεραπεία. Διώχτηκα από το Θεαγένειο και μετά από ένα μήνα αγώνα με ένα κατεστραμμένο Νεφρό που αιμορραγούσε και με την ζωή μου να κινδυνεύει σοβαρά από μολύνσεις και σηψαιμία κατάφερα με τα χίλια παρακάλια να μου δώσει η Πρόνοια ειδική άδεια να χειρουργηθώ λόγω έκτακτης ανάγκης. Το χειρουργείο έγινε και το σκηνικό επαναλήφθηκε για τις Χημειοθεραπείες όπου τέσσερις μέρες μετά το χειρουργείο έτρεχα πάλι να παρακαλώ να μου επιτρέψουν να κάνω τις θεραπείες. Μία μαύρη περίοδος για τη χώρα και για μένα που με σημάδεψε ανεξίτηλα.

Όσοι από σας που διαβάσατε αυτό το μικρό σεντονάκι που προσπάθησα να περιγράψω χωρίς τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ότι έζησα, νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο να το ζήσετε κι εσείς δεν έχετε παρά να ψηφίσετε τη ΝΔ ….

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *