16 Ιουνίου, 2024

Θεσσαλονίκη: 42ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία – Πάνω από 10.000 νέοι τίτλοι βιβλίων

0

Θεσμός στην Θεσσαλονίκη αποτελεί πλέον το Φεστιβάλ Βιβλίου, στις αρχές του καλοκαιριού.

Το φετινό Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2023 διοργανώνεται για 42η χρονιά. Θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Ιουνίου μέχρι τις 9 Ιουλίου στη Νέα Παραλία, για 17 ημέρες, από 19:00 μέχρι 23:00 κάθε βράδυ.

Ο Πρόεδρος ΣΕΚΒΕ κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης διευκρίνισε ότι παρότι η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου, δεν θα υπάρξει αντίκτυπος στην ομαλή λειτουργία του Φεστιβάλ.

Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένο στον ποιητή και ευεργέτη της Θεσσαλονίκης, Γιώργο Βαφόπουλο (120 χρόνια από τη γέννησή του, 1903-2023) για τις δωρεές και την πολύτιμη προσφορά του στην Θεσσαλονίκη, καθώς και στον Κωστή Παλαμά (80 χρόνια από το θάνατό του, 1943-2023) για την τεράστια προσφορά και παρακαταθήκη του στα ελληνικά γράμματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπουνάκη, εφέτος “θα υπάρχουν περίπου 150 εκθετήρια με 300 εκδότες και 10.000 νέους τίτλους βιβλίων”. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης έγκειται στο ότι θα υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ επισκεπτών και συγγραφέων, οι οποίοι θα υπογράφουν τα βιβλία τους. “Πέρυσι πάνω από 300 συγγραφείς υπέγραψαν τα βιβλία τους και ήρθαν σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό”. Παράλληλα, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου θα γίνουν αρκετές εκδηλώσεις πολιτισμού και λόγου” σύμφωνα με τον Πρόεδρο ΣΕΚΒΕ.

Σε σχέση με την προσέλευση του βιβλιόφιλου κοινού, ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι και φέτος, χιλιάδες αναγνώστες από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από όλη την Βόρεια Ελλάδα θα επισκεφτούν την αγαπημένη τους γιορτή βιβλίου. Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού και στην 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Το βιβλίο κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια τόσο σε πωλήσεις όσο και σε τίτλους” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Πηγή

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *