30 Νοεμβρίου, 2023

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο βρικόλακα στην Πολωνία (βίντεο)

0

Επιμέλεια: Σεμπάστιαν Τριστάν – Sebastian Tristan

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023

Όλα υπό έλεγχο, ούτε δαχτυλάκι δεν κούνησε μετά την εκταφή. Για την ώρα τουλάχιστον.

Η ανακάλυψη ενός σκελετού με ένα δρεπάνι καρφωμένο στο κεφάλι.

Η σκηνή μοιάζει με οποιαδήποτε έναρξη ταινίας με κάτι παράξενους τύπους, συνήθως αρχαιολόγους ή απλά περίεργους που σκάβουν και ξαφνικά βρίσκουν ότι έχει απομείνει από κάποιον άνθρωπου που μάλλον τον φοβόντουσαν πολύ αν κρίνουμε από τα σημάδια που τον κρατούσαν στον τάφο. Συνήθως πρόκειται για αλυσίδες, θεόρατα καρφιά ή δρεπάνια, όπως στον τάφο που ανακάλυψαν πρόσφατα Πολωνοί αρχαιολόγοι.

Ο τάφος βρέθηκε σε ένα νεκροταφείο του 17ου αιώνα και ανήκει σε γυναίκα, αλλά αυτό που κάπως τρόμαξε τους αρχαιολόγους ήταν ένα δρεπάνι που ήταν περασμένο πάνω από τον λαιμό της σαν δικλείδα ασφαλείας που την εμπόδιζε από το να σηκωθεί. Το δρεπάνι τοποθετήθηκε με τέτοιο τρόπο που αν το πτώμα προσπαθούσε να σηκωθεί, τότε θα αποκεφαλιζόταν. Μάλλον έκανε τη δουλειά του το δρεπάνι γιατί το πτώμα της γυναίκας έμεινε στη θέση του για πάνω από τρεις αιώνες, αλλά γιατί να σηκωθεί ένα θαμμένο πτώμα;

Σύμφωνα με δηλώσεις του Dariusz Poliński, επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής και καθηγητής στο πανεπιστήμιο «Νικόλαος Κοπέρνικος» άνθρωποι που έχουν θαφτεί με αυτόν τον τρόπο είναι γιατί αυτοί που τους σκότωσαν νόμιζαν ότι είναι βαμπίρ και αν δεν ασφάλιζαν το πτώμα, θα σηκωνόταν να τους εκδικηθεί. Μάλιστα μελετώντας το κρανίο της γυναίκας αυτής, οι αρχαιολόγοι παρατήρησαν ότι είχε αρκετά προτεταμένα δόντια στην άνω γνάθο, στοιχείο που ίσως «έπεισε» τους περίοικους ότι είναι βρυκόλακας.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αρχαιολογική σκαπάνη βρίσκει τέτοιους περίεργους τάφους στην ανατολική Ευρώπη. Πριν από μερικά χρόνια Βούλγαροι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα ακόμα πιο σκληρό θέαμα. Ένας μεταλλικός στύλος έχει διαπεράσει το σώμα και ένα από τα πόδια του είχε ακρωτηριαστεί και είχε τοποθετηθεί παράλληλα με τον κορμό. 

https://twitter.com/teresa_naidoo/status/1566189789300199425

Δείτε το βίντεο:

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *