10 Δεκεμβρίου, 2023

131 λόγοι που απαντούν στο ερώτημα «Γιατί είσαι τόσο φανατισμένος ……;» με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

0

Γράφει ο Γιάννης Μ. Γαβριλάκης

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023

Φίλος και συναγωνιστής από τα παλιά (εποχή από το 1981) εκδότης και διευθυντής επαρχιακού μέσου ενημέρωσης, μου απεύθυνε πρόσφατα γραπτό ερώτημα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατόπιν μιας μεταξύ μας ήπιας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το ερώτημα ήταν: «Γιατί είσαι τόσο φανατισμένος Γιάννη;».

Φανατισμό εννοούσε την υποστήριξη μου στο πολιτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευχαρίστως αποδέχομαι τον όρο «φανατισμένος», που με την καλή έννοια μου απέδωσε και απαντώ.

Είμαι φανατισμένος αγαπητέ φίλε και παλαιέ συναγωνιστή γατί:

Α. Έχω καθαρά στο μυαλό μου τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έτη 2015 – 2019, αλλά και τις ειλικρινείς προθέσεις του κόμματος για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ και δημιουργία κράτους ευημερίας για τους πολίτες

Β. Έχω καθαρή πολιτική εικόνα που οδηγούμαστε, ως Ελλάδα και πολίτες, με την διαφαινόμενη αυτοδύναμη ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από την Νέα Δημοκρατία, έχοντας δείξει πολλαπλά τα χρόνια διακυβέρνησης της το αντιλαϊκό πρόσωπο της, το αλαζονικό ύφος της με το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ της αδικίας, της διαπλοκής, της αισχροκέρδειας των ημετέρων.

Για την πρώτη των δύο περιπτώσεων έχουμε και λέμε:

Tο 2015 η Ελλάδα ήταν μια χώρα σε καθεστώς επιτροπείας και εκτός αγορών από το 2010, δεμένη με αποτυχημένα μνημόνια λιτότητας που έσπρωχναν όλο και πιο βαθιά την οικονομία στην καταστροφή και την κοινωνία στην απόγνωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα από σοβαρές δυσκολίες και πιέσεις των δανειστών κατόρθωσε, με την σθεναρή πολιτική της, να κρατήσει όρθια την κοινωνία και την οικονομία της χώρας αποδίδοντας το 2019 ένα ουσιαστικό φιλολαϊκό έργο.

Ο Διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πρόσφατα (12/6/2023) σε συνέντευξη του στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ότι: « Η συμβολή στη σωτηρία της Ελλάδας ήταν σημαντική από την τότε (Ιούλιος 2015) κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»!! ΑΥΤΟ «ΞΕΧΑΣΕ» ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019 που παρέδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε σε εκλογές!

Πάμε λοιπόν στα επιτεύγματα ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Ιούλιο 2019.

1) Κατάργηση του 5ευρου για την επίσκεψη σε εξωτερικά ιατρεία δημόσιων δομών υγείας.

2) Δωρεάν περίθαλψη για 2.500.000 ανασφάλιστους.

3) Διαγραφή των βεβαιωμένων στην εφορία οφειλών όσων ανασφάλιστων νοσηλεύτηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο επί εποχής Σαμαρά.

4) Απόδοση ΑΜΚΑ σε όλους ανεξαιρέτως τους διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια.

5) Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλους τους ανέργους.

6) Επίδομα ενοικίου και στέγασης.

7) Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης κάθε Χριστούγεννα.

8 ) Αύξηση του επιδόματος παιδιών κατά 80%.

9) Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και εξαγγελία περαιτέρω αύξησης από 7,5% για το 2020 και το 2021.

10) Κατάργηση του μνημονιακού υποκατώτατου μισθού.

11) Θέσπιση 13ης αναλογικής σύνταξης σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους.

12) Θέσπιση ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών ανάλογα με τα εισοδήματα τους, με κατώτατο επίπεδο τα 175€ και μείωση των ισχυουσών εισφορών για το 85% αυτών.

13) 120 δόσεις σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία για ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα με διαγραφή των προσαυξήσεων έως 100% και δικαίωμα συνταξιοδότησης.

14) Συνολική φορολογική επιβάρυνση 17% ενώ το υπόλοιπο 83% είχε ήδη επιβληθεί απ’ τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

15) Επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% σε 13%.

16) Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα λιπάσματα από 24% σε 13%.

17) Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στο φυσικό αέριο από 13% στο 6%.

18) Εξαγγελία μείωσης του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικώς κατά 30%, αντιστρόφως αναλόγως της περιουσιακής αξίας, στο σύνολο των φορολογουμένων.

19) Απαλλαγή από την εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

20) Μείωση εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης από 6% στο 2% για εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

21) Θέσπιση νέων διαδικασιών προς αποφυγή ταλαιπωρίας χρονίως και ανιάτως αναπήρων και αύξηση των παθήσεων που δικαιολογούν αναπηρία συμφώνως με τις σύγχρονες παραδοχές της επιστήμης.

22) Τα οικονομικά σκάνδαλα (πχ Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ κτλ) ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στη Δικαιοσύνη δηλαδή στο φυσικό τους δικαστή χωρίς το ξέπλυμα της προανακριτικής επιτροπής για τα πολιτικά πρόσωπα.

23) Σχολικά γεύματα. σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων, 63 Δήμων.

24) Ακύρωση περικοπής συντάξεων από 1/1/2019 και αύξηση 620.000 συντάξεων από την αρχή του 2019.

25) Μείωση της συνολικής ανεργίας κατά 9% και της ανεργίας των νέων κατά 23%.

26) 360.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2015.

27) Μείωση της αδήλωτης εργασίας από το 20% στο 8% μέσω της ανασύστασης και επαναλειτουργίας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

28) Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, θέσπιση της δικαιολογημένης απόλυσης και επαναφορά της αναλογικής αποζημίωσης.

29) Αύξηση των κρατικών δαπανών για την πρόνοια από 780 εκατομμύρια ευρώ το 2014 σε 3 δισεκατομμύρια το 2019.

30) Ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων (Ιόνια οδός, Ε65, Πάτρα-Κόρινθος, Ἀθήνα-Θεσ/νίκη στα Τέμπη, Μαλιακός, Κλειδί) με επανεκκίνηση των έργων και επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με όφελος 785 εκατ. για το δημόσιο.

31) Νέος νόμος για τα κατοικίδια. τσιπάκια, μεταβολή στοιχείων, πρόστιμα για κακοποίηση, βρωμιά,, εγκατάλειψη ζώου, ανεπαρκείς χώρους κλπ

32) Απορρόφηση 100% των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έργα. Ούτε ένα ευρώ χαμένο.

33) Πλατφόρμα για υιοθεσίες και αναδοχές, απόλυτη διαφάνεια, εκπαίδευση νέων γονέων, χτύπημα πωλήσεων βρεφών. Ανάδοχοι γονείς πλέον μπορούν να γίνουν και ομόφυλα ζευγάρια.

34) Θεσμοθέτηση διαδικασίας για την ίδρυση και λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης νεκρών.

35) Σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια και δυνατότητα αλλαγής ταυτότητας φύλου.

36) Επίλυση του 30ετούς “Μακεδονικού” ζητήματος με εθνικώς επωφελή τρόπο, σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, που προώθησε τα εθνικά μας συμφέροντα μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

37) Επαναφορά 2500 καθηγητών ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο) οι οποίοι βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα.

38) Αναβάθμιση των ΕΠΑΛ μέσω του προγράμματος ΜΝΑΕ (Μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ Για Τα ΕΠΑΛ), πρόσβαση των αποφοίτων τους σε όλες ανεξαιρέτως τις πανεπιστημιακές σχολές με αυξημένο ποσοστό.

39) Πρόσληψη ψυχολόγων καθώς και εφαρμογή της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης με ταυτόχρονη διδασκαλία από Δυο φιλολόγους και Δυο μαθηματικούς.

40) Πλήρης αναδιοργάνωση του συστήματος διδασκαλίας του Λυκείου, των μαθημάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων και εισαγωγή του μαθήματος της κοινωνιολογίας ως βασικού στις τάξεις του Λυκείου, προϋπόθεση για τη σωστή ένταξη των νέων μας στην κοινωνία.

41) Εφαρμογή του 4ου έτους μαθητείας όπου οι απόφοιτοι αναβαθμίζουν το πτυχίο τους, αποκτώντας επαγγελματική εμπειρία λαμβάνοντας το 75% του κατωτάτου μισθού και με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ένσημα

42) Επαναφορά σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών, προσωπικού των ΑΕΙ.

43) Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

44) Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται, ανατρέφονται και σπουδάζουν στην πατρίδα μας.

45) Καθιέρωση απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα εθνικών εκλογών.

46) Αδειοδότηση των καναλιών με σημαντικά έσοδα για το κράτος. Έσοδα για το κράτος 245 εκατομμύρια σε βάθος 10ετίας.

47) Επιβολή και είσπραξη του φόρου διαφήμισης που ατύπως είχε καταργηθεί επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

48) Σταδιακή κατάργηση των εργολάβων καθαριότητας και φύλαξης νοσοκομείων, δημοσίων χώρων και σχολείων και επαναφορά των προηγούμενων εργαζόμενων με το προηγούμενο καθεστώς σχέσης εργασίας, με αυξημένους μισθούς και όφελος για το δημόσιο έως και 30%.

49) Κύρωση νομοσχεδίου για τις επί μέρους συμβάσεις με το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», για την προμήθεια δυο αεροπλάνων και δυο ελικοπτέρων αεροδιακομιδών καθώς και τη μελέτη, κατασκευή και εξοπλισμό τριών νοσοκομείων σε Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη. Τα αεροπλάνα και ελικόπτερα παραδόθηκαν τον Απρίλιο του 2021.

50) Αντικατάσταση σχεδόν του συνόλου του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

51) Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για την κάλυψη των αναγκών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης σε ιατρικό οξυγόνο με ιδιαίτερο όφελος λόγω και της πανδημίας covid-19. Είχε εγκριθεί και για τα νοσοκομεία Π.Γ.Ν. Αττικόν, Γ.Ν.

52) Προμήθεια 4 μηχανημάτων PET-CT και 4 κυκλοτρονίων παραγωγής ραδιοφαρμάκων που τοποθετήθηκαν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Ηρακλείου, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων και στο Παπαγεωργίου (το ένα κυκλοτρόνιο).

53) Προμήθεια και τοποθέτηση 19 αξονικών τομογράφων σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

54) Επαναφορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Η Ν.Δ. το ξαναέδωσε σε ιδιώτες.

55) Πλήρης επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

56) Κατάργηση του νόμου περί επιστράτευσης σε περίπτωση απεργίας εργαζομένων.

57) Αύξηση του ορίου δαπανών των νοσοκομείων από το 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015 στα 1,850 δισεκατομμύρια το 2018.

58) Μείωση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ από τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες παρόχους το 2015, στα 100 εκατομμύρια, πληρωμή πλέον στους ιδιώτες παρόχους σε 60-90 μέρες από την υποβολή των τιμολογίων με ηλεκτρονική εκκαθάριση.

59) Τα νοσοκομεία που το 2014 είχαν έλλειμμα 735 εκατομμύρια ευρώ, στο τέλος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταμειακό πλεόνασμα 260 εκατομμύρια ευρώ.

60) Επάρκεια των νοσοκομείων σε υλικά, αντιδραστήρια, αναλώσιμα και δεν υποχρεούσαι να τα αγοράζεις από φαρμακεία.

61) Επαναδιαπραγμάτευση των τιμών ιδιωτικών νοσηλείων και επίτευξη σε αρκετές περιπτώσεις μείωσης στο 50% του αρχικού κόστους, πράγμα που η Ν.Δ. επανέφερε στις προ ΣΥΡΙΖΑ τιμές προκαλώντας δυσβάσταχτο κόστος στον ΕΟΠΥΥ.

62) 19.500 προσλήψεις με διάφορες συμβάσεις εργασίας στις δομές της Δημοσίας Υγείας και άλλες 4.500 χιλιάδες σε διαδικασία προκήρυξης και διορισμού.

63) Μετατροπή του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ σε ένα σύγχρονο φορέα προστασίας της δημόσιας υγείας με ταυτόχρονη διαλεύκανση σκανδάλων υπερτιμολογημένων συμβάσεων και παρανόμων προσλήψεων.

64) Νέα νοσοκομεία σε Σαντορίνη και Λευκάδα.

65) Μειωμένη στρατιωτική θητεία σε όλα τα αγόρια τριτέκνων – πολυτέκνων οικογενειών και όχι μόνο στους πρωτότοκους.

66) Αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μετά από 20 χρόνια επίπονων εργασιών από τρεις διαφορετικές επιτροπές επιφανών ειδικών.

67) Αποσυμφόρηση των φυλακών από ορισμένου είδους φυλακισμένους βάσει και των πρακτικών άλλων ευνομούμενων ευρωπαϊκών χωρών.

68) Δικαίωση μετά από 18 χρόνια των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από το 1998 και σταδιακός διορισμός τους.

69) Οἱ προσλήψεις λόγω μνημονίων στο δημόσιο από 1 προς 5, έγιναν 1 προς 3 και τελικώς 1 προς 1.

70) Καθιερώθηκε ως κρατική αργία η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων με αντίστοιχο όφελος στις πληρωμές των εργαζομένων κατά τη διάρκεια αυτής.

71) Εξυγίανση και ολοκλήρωση διαδικασίας ανάληψης του παρασιτικού ΟΑΣΘ απ’ το δημόσιο.

72) Διαδοχικά ρεκόρ για τον Ελληνικό τουρισμό που έφτασε στο επίπεδο των 32 εκατομμυρίων τουριστών σε ένα χρόνο, συνεισφέροντας συνολικώς πάνω από το30% του ΑΕΠ.

73) Το 2018 οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα έφτασαν στο ιστορικό ρεκόρ των 3,606 δισεκατομμυρίων ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία, σπάζοντας το ρεκόρ που ήταν πάλι του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2017, με 3,597 δισεκατομμύρια.

74) Οι εξαγωγές των ελληνικών επιχειρήσεων έφτασαν τα 24,34 δισεκατομμύρια ευρώ το 2018, αυξημένες από το προηγούμενο ρεκόρ του 2017.

75) Η Ελληνική ναυτιλία, σαν σύνολο τόνων χωρητικότητας φορτίου, ανέβηκε από την τέταρτη θέση παγκοσμίως στην πρώτη με κανέναν εφοπλιστή να δηλώνει δημοσίως ότι έχει χεσμένο τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

76) Κατάργηση των φυλακών τύπου «Γ».

77) Θεσμοθέτηση εκπαιδευτικών δομών σε όλες τις φυλακές της χώρας.

78) Ψήφος στα 17 έτη.

79) Ψήφος των απόδημων Ελλήνων.

80) Επαναλειτουργία των ναυπηγείων της Σύρου.

81) Κλείσιμο της σκανδαλώδους ΑΕΠΙ και αποστολή των υπαιτίων που απομυζούσαν τους κόπους χιλιάδων πνευματικών δημιουργών με υπέρογκους μισθούς των μελών του Δ.Σ. της στη Δικαιοσύνη.

82) Βιβλία στα σχολεία, καθηγητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

83) Κλείσιμο των μουσικών σχολείων παλαιού τύπου και ίδρυση καινούργιων, βάσει σύμβασης και με το ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» για τον εξοπλισμό τους με μουσικά όργανα.

84) Αναθεώρηση του Συντάγματος με την κατάργηση της σκανδαλώδους διάταξης περί ευθύνης υπουργών, τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας, την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από πρόωρες εκλογές, την κατοχύρωση του πολιτικού όρκου, την κατοχύρωση κοινωνικών δικαιωμάτων και κοινωνικών αγαθών, την υποχρεωτική βουλευτική ιδιότητα του πρωθυπουργού, κ.α.

85) Καθιέρωση του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος, αλλά και θεσμών άμεσης δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

86) Αποκατάσταση και σημαντική αναβάθμιση του διεθνούς κύρους και της γεωπολιτικής θέσης της χώρας, με συμμαχίες που εδραιώνουν την ισχύ της στον τομέα της ενέργειας και των διεθνών δικτύων εμπορευματικών μεταφορών.

87) Διαχείριση του προσφυγικού μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τρόπο που ανέδειξε διεθνώς τη χώρα σε πυλώνα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών συνθηκών, παρά τις πολλές ελλείψεις και τα προβλήματα. Κατάρτιση και εφαρμογή συμφωνίας κατά την οποία εισέρρευσαν, καταγράφηκαν, έλαβαν άσυλο και τελικώς διοχετεύτηκαν ΝΟΜΙΜΩΣ στην Ε.Ε. 1.200.000 προσφυγομετανάστες μένοντας τελικώς στην πατρίδα μας ούτε 10.000 απ’ αυτούς.

88) 10.000 μόνιμες προσλήψεις στη Μέση Εκπαίδευση υπερκαλύπτοντας τις συνολικές αποχωρήσεις

89) 10.000 προσλήψεις προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων εκ των οποίων οι 8.000 μόνιμο προσωπικό και οι υπόλοιπες 2.000 με διάφορες συμβάσεις εργασίας.

90) Μονιμοποίηση 3.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

91) Ακύρωση μείωσης αφορολογήτου από το 2020.

92) Μείωση των εκκρεμών κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και των ΕΦΑΠΑΞ από 300.000 σε περίπου 164.000, πράγμα που η Ν.Δ. ξαναεκτόξευσε σε πάνω από 400.000.

93) Παραδόθηκε προς προκήρυξη διαγωνισμός κόστους 350 εκ. ευρώ για τις νέες ταυτότητες που η Ν.Δ. πάγωσε για να επαναπροκηρύξει με κόστος 500 εκατομμυρίων ευρώ..

94) Παραδόθηκε προς προκήρυξη διαγωνισμός για προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων που η Ν.Δ. πάγωσε για να προμηθευτεί με leasing μεταχειρισμένα αστικά λεωφορεία από βόρειες χώρες, εντελώς ακατάλληλα για το κλίμα μας και την πανδημία.

95) Ξεκίνησε η ανασυγκρότηση της Πολιτικής Προστασίας βάσει του πορίσματος της διεθνούς επιτροπής Goldhamer μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

96) Πρόσληψη με οχτάμηνη σύμβαση 5.300 εποχικών δασοπυροσβεστών με αρμοδιότητες καθαρισμού των δασών ως μέτρο πρόληψης που δεν επαναπροσλήφθηκαν το 2021.

97) Αποχαρακτηρίστηκε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ από δασικούς και αρχαιολογικούς χάρτες, διευθετήθηκαν θέματα ιδιωτικής ιδιοκτησίας και παραδόθηκε έτοιμο ώστε με την έκδοση μιας ΚΥΑ να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του. Ακόμα περιμένουμε ….

98) Παραδόθηκε το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης με έτοιμους τους 12 απ’ τους 13 σταθμούς, συρμούς έτοιμους να ξεκινήσουν δοκιμαστικά δρομολόγια και με χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του μέχρι το τέλος του 2020, πράγμα που η Ν.Δ. σκανδαλωδώς σταμάτησε με κόστος και για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και για τον κρατικό Π/Υ λόγω κατάπτωσης ρητρών μη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων.

99) Παραδόθηκε μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή του ΒΟΑΚ με εύρεση και της χρηματοδότησης και επόμενο βήμα την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης μελετών κατασκευής του. Πάγωσε και επαναπροκηρύχθηκε απ’ τη Ν.Δ. , με αυξημένο κόστος και ίδιες προδιαγραφές.

100) Τελεσφόρησε ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου για την κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου και ξεκίνησαν οι απαλλοτριώσεις περιουσιών.

101) Ετοιμάστηκαν και παραδόθηκαν οι εργασίες προς έκδοση Π.Δ. για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο και μέχρι νοτίως της Κρήτης.

102) Θεσπίστηκε και πλέον καθιερώθηκε απ’ την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ευρωπαϊκός θεσμός, η σύνοδος των ευρωπαϊκών χωρών του νότου σε αντιστάθμισμα του συνασπισμού των βορείων χωρών της Ε.Ε.

103) Τέθηκαν σαφείς «κόκκινες γραμμές» με την παρεμπόδιση του τούρκικου ωκεανογραφικού BARBAROS που έπλεε εντός της εν δυνάμει ελληνικής ΑΟΖ και τη δήλωση του ΥΠΕΘΑ για ισοπέδωση οποιασδήποτε ελληνικής νησίδας δεχθεί τουρκική εισβολή.

104) Απάντηση σε κάθε ευκαιρία, με κάθε τρόπο και από κάθε αρμόδιο αξιωματούχο στις οποιεσδήποτε προκλήσεις της Τουρκίας.

105) Μείωση και ρύθμιση του εξωτερικού χρέους της πατρίδας μας, καθιστώντας το βιώσιμο για τα επόμενα 40 χρόνια.

106) Νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης και προσέλκυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ επενδύσεων.

107) Θέσπιση πλαισίου προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών με ήδη αποτελέσματα που καπηλεύονται οι ά(χ)ριστοι.

108) Αναβάθμιση του στόλου των πολεμικών μας αεροσκαφών F-16 με το σύνολο της αναβάθμισης να γίνεται στην ΕΑΒ προσθέτοντας αξία και τεχνογνωσία στην απαξιωμένη πολεμική βιομηχανία μας, πράγμα που η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων σταμάτησε προσπαθώντας να βάλει στην ΕΑΒ ιδιώτη.

109) Διαπραγμάτευση προμήθειας 2 γαλλικών φρεγατών BELLHARA σε κόστος υποπολλαπλάσιο αυτού που τελικώς συμφώνησε η Ν.Δ.

110) Διαπραγμάτευση συμφωνίας για δημιουργία και λειτουργία κέντρου εκπαίδευσης των ιπταμένων της Π.Α. σε κόστος το μισό απ’ αυτό που συμφώνησε η Ν.Δ.

111) Προστασία για 4,5 χρόνια της πρώτης κατοικίας παρά τις αφόρητες πιέσεις των δανειστών.

112) Σύσταση και λειτουργία του ελληνικού διαστημικού προγράμματος με την εκτόξευση του HELLAS SAT3, θέτοντας τις βάσεις δημιουργίας εκατοντάδων υψηλής εξειδίκευσης θέσεων εργασίας και επιστροφή ικανότατων Ελλήνων μεταναστών.

113) Αύξηση των κονδυλίων για την έρευνα στο επίπεδο του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

114) Ηλεκτρονικό εισιτήριο αρχαιολογικών χώρων, ηλεκτρονικό εισιτήριο σε Μμμ της Αθήνας, ηλεκτρονική ανανέωση βιβλιαρίων υγείας, αύξηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΠ.

115) Παράδοση ΟΛΥΜΠΙΑΣ και ΙΟΝΙΑΣ οδού και έναρξη εργασιών στην οδό ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ, ξεμπλοκάρισμα της ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ οδού.

116) Παραχώρηση δημοσίων χώρων (κυρίως αχρησιμοποίητων στρατοπέδων) προς χρήση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Πάτρα, Καισαριανή, Κερατσίνι, Χολαργός, Μοσχάτο, Θεσσαλονίκη, Χανιά κλπ)

117) Κατασκευή τζαμιού, πραγματοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των Ελλήνων (κι όχι μόνο) μουσουλμάνων στην Αθήνα.

118) Εύρεση κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ και θέσπιση κανόνων για τη χρηματοδότηση έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος”.

119) Αποστολή απ’ το Υπουργείο Εξωτερικών στην Εισαγγελία προς έλεγχο 200 υποθέσεων χρηματοδότησης ΜΚΟ απ’ τις οποίες κρίθηκε επιστρεπτέο ποσό άνω των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

120) Εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας με ενοικίασή της για 99 χρόνια, με το 50% της προσόδου να διατίθεται στον κρατικό Π/Υ και το υπόλοιπο για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους αντί για την πώλησή της σε εξευτελιστική τιμή και το σύνολο της προσόδου να μειώνει αενάως το δημόσιο χρέος.

121) Ειλικρινείς διαπραγματεύσεις για την από γένεσης του Ελληνικού Κράτους λύση του προβλήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας που δεν τελεσφόρησαν με την υπογραφή συμφωνίας με τη Δισ, λόγω της σφοδρής αντίδρασης των κληρικών που θα έχαναν το προνόμιο του δημοσίου υπαλλήλου. Έμεινε όμως παρακαταθήκη.

122) Τα ΤΕΙ έγιναν ισότιμα με τα αντίστοιχα ΑΕΙ, υπακούοντας σε οδηγία της Ε.Ε. που είχε εκδοθεί αρκετά χρόνια πριν.

123) Θέσπιση του μεταφορικού ισοδύναμου ώστε οι νησιώτες μας να συνεχίσουν να ζουν στα νησιά τους χωρίς το δυσβάσταχτο κόστος των μεταφορών.

124) Ψήφιση νόμου θέσπισης διαδικασιών αδειοδότησης και ανάπτυξης υδατοδρομίων σε νησιωτικές κι όχι μόνο περιοχές της πατρίδας μας.

125) Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων με επίτευξη σημαντικών πιο συμφερόντων για το δημόσιο όρων.

126) Συνεχής ανάπτυξη για 12 συνεχόμενα τρίμηνα με το τελικό παραδοθέν ποσοστό ανάπτυξης στο +2,8% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, με τη Ν.Δ. να το κατακρημνίζει σε μόλις 6 μήνες στο +1,9% και το Μάρτιο του 2020 στο -0,9% πριν την έναρξη της πανδημίας.

127) Αύξηση του ΑΕΠ στα 188 δισεκατομμύρια ευρώ (30-6-2019) στα επίπεδα του 2012 και το ποσοστό του δημόσιου χρέους στο 184% με σοβαρότατα πρωτογενή πλεονάσματα του Π/Υ στο 3%.

128) Κατάργηση του επαχθέστατου όρου για την υπαγωγή επίλυσης οποιασδήποτε διαφοράς ΟΛΩΝ Των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και της μετέπειτα περιόδου επιτήρησης στο “δίκαιο του ισχυρού”, το αγγλικό δίκαιο.

129) ΕΞΟΔΟΣ Απ’ τα ΕΠΑΧΘΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑ με όρους που καθιστούσαν βιώσιμο το δημόσιο χρέος, εξασφαλισμένη την πληρωμή του τα επόμενα χρόνια και το σημαντικότερο ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης

130) Και όλα αυτά έγιναν γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ «Δεν ΕΒΑΛΕ Το ΔΑΧΤΥΛΟ Στο ΜΕΛΙ», αφήνοντας μια παρακαταθήκη 37 δισεκατομμυρίων ευρώ στην κυβέρνηση των α(χ)ρίστων όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ταμεία άδεια με μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ.

131) Και επαλήθευσε και το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς όταν προεκλογικώς Δεν ΜΟΙΡΑΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ απ’ το «μαξιλάρι» των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, πράγμα που πολλοί το θεώρησαν ανόητο.

……. Και πολλά άλλα θετικά έργα και επιτεύγματα που μόνο καλοπροαίρετοι πολίτες μπορούν να τα αναγνωρίσουν! Σημειωτέον βέβαια ότι ορισμένα φιλολαϊκά μέτρα από αυτά έχουν ήδη αφαιρεθεί από την απελθούσα κυβέρνηση και έπεται συνέχεια σε επόμενο στάδιο!

Για την δεύτερη των περιπτώσεων δεν χρειάζεται να πω πολλά αφού:

1ον Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου και η μυριόστομη φωνή του λαού που λέγαμε: «Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ», ισχύει στο ακέραιο, πόσο μάλλον που η εξουσία μετέρχεται αποκλειστικά στα χέρια της πολυπληθούς οικογένειας Μητσοτάκηδων και των συν αυτώ συνεργατών τους που και μόνον η ισχυρή επιρροή στην κυβέρνηση των ακραίων Βορίδη, Άδωνη και Πλεύρη προϊδεάζει αντιδημοκρατική λειτουργία και αυθαιρεσία κυβερνητικών επιλογών, με προτεραιότητα στις προσωπικές εξυπηρετήσεις (κοινώς «ρουσφέτια»).

ΕΔΩ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΊΡΕΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΚΑΗΣ ΠΟΘΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

2ον Η ανίερη πράξη υποβάθμισης των υποκλοπών από το άμεσο περιβάλλον του Π/Θ, σαφέστατα εν γνώσει του αφού ήταν ο άμεσος υπεύθυνος για την λειτουργία της υπηρεσίας πληροφοριών, δείχνουν ασέβεια στη λειτουργία των θεσμών και ως εκ τούτου δεν υπάρχει εμπιστοσύνη!

3ον Η επιδιωκόμενη μετ΄ επιτάσεως (βλέπε παρέμβαση Ντόρας στους ψηφοφόρους της Ροδόπης) ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ + ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ = ΑΛΑΖΟΝΙΑ, θα οδηγήσει την χώρα σε αυθαιρεσίες κυβερνητικών αποφάσεων σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Υ.Γ. Οι παραπάνω εκτιμήσεις προκύπτουν από την ήδη προϋπάρχουσα κυβερνητική συμπεριφορά και δεν αποτελούν νεοφανείς απόψεις.

Νομίζω φίλε συνομιλητή ότι σε κάλυψα επαρκώς στο ερώτημα σου!

Με εκτίμηση
Γιάννης Μ. Γαβριλάκης
Χανιά, 22/6/2023

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *