8 Δεκεμβρίου, 2023

Τα μπαλώματα σε ΕΚΑΒ και Νοσοκομεία και οι ιδιωτικοποιήσεις που αχνοφαίνονται

0

Επιμέλεια: Φελίσια Καταλίνα Μάρτα – Felicia Catalina Marta

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023

.

.

Τα μπαλώματα σε ΕΚΑΒ και Νοσοκομεία και οι ιδιωτικοποιήσεις που αχνοφαίνονται:

  Όταν το σχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η μόνιμη είσοδος των ιδιωτών σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ, τότε παύουμε να κάνουμε λόγο για Εθνικό σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Η προσωρινή λύση που δόθηκε από την κυβέρνηση για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ είναι η ενίσχυση του με άτομα  από την πυροσβεστική και τις ένοπλες δυνάμεις, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο των υγειονομικών του ΕΚΑΒ, όσο και των πυροσβεστών που δεν διαθέτουν την αντίστοιχη εκπαίδευση του Διασώστη. Αυτός ο σχεδιασμός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγει τον δρόμο για την μίσθωση από τον ιδιωτικό τομέα μέσων διακομιδής εναέριων και πλωτών και τη χρήση στο μέλλον ιδιωτικών ασθενοφόρων για την μεταφορά των ασθενών, όπως έχει αναγγελθεί ήδη.

Οι υγειονομικοί του ΕΚΑΒ προσπαθούν με αυτοθυσία να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους, μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες, όπως τόνισε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου.

Από την άλλη πλευρά στρατιωτικοί και πυροσβέστες διαμαρτύρονται, καθώς δεν διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και σύμφωνα με τους ίδιους η κίνηση αυτή θα έχει ως συνέπεια την σχεδιασμένη υποβάθμιση του Π.Σ και την ανεπάρκεια προστασίας του λαού από πυρκαγιές και άλλες καταστροφές.  Όπως έχει επισημάνει με ανακοίνωση της  η Ενωτική Αγωνιστική κίνηση Πυροσβεστών της Πανελληνίας Ομοσπονδίας  Ενώσεων Υπάλληλων Πυροσβεστικού σώματος ‘’Ο τομέας της υγείας έχει ανάγκη από κρατική χρηματοδότηση για προσλήψεις υποδομές, εξοπλισμό και όχι από συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, το μεγάλο πρόβλημα στα νοσοκομεία παραμένει με ελλείψεις, τόσο σε υγειονομικό προσωπικό όσο και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Επομένως, το εθνικό σύστημα υγείας καταρρέει και εμείς παραμένουμε απλοί θεατές, σε ένα έργο που έχουμε ξαναδεί.

.

.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε