8 Δεκεμβρίου, 2023

Μνήμες χειμώνας του 41 η περίοδος που ζούμε… θα χαρακτηριστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος «χειμώνας του Μητσοτακη»

0

Επιμέλεια: Σάββας Σεληθωμάς

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023

.

.

Ένα κείμενο του Χάρη Κουρίδη – Haris Kouridis

.

” Το σχέδιο τους είναι να οδηγήσουν την κοινωνία, σε πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο, τελικά σε απόγνωση και σε συνθήκες «αιχμαλωσίας» έτσι ώστε εύκολα με μια επιδοματική πολιτική λίγο πριν τον «γκρεμό», να μπορούν να την διαχειριστούν.


Μάλιστα ακόμη και αυτά τα τιποτένια και εξευτελιστικά επιδόματα να προέρχονται από την άγρια έμμεση φορολόγηση των ίδιων των πολιτών και όχι από την φορολόγηση των υπερκερδών των κερδοσκόπων συνεταίρων τους.


Εμφανίζουν εσοδα από την φορολογία πολύ πάνω από τον αρχικό στόχο !

Δεν λένε όμως ότι αυτά τα έσοδα προέρχονται απο την έμμεση φορολογία, κυρίως από τον Φ.Π.Α.στα τρόφιμα και στα καύσιμα, λόγω της αδικαιολόγητα μεγάλης αύξησης των τιμών άρα και του επιβαλλόμενου ΦΠΑ.


Είναι δυνατόν στην Ελλάδα να πωλείται το ελαιόλαδο, το βασικότερο είδος διατροφής των Ελλήνων πάνω από 10ευρω ανά λίτρο από 5 που πουλιόταν την προηγούμενη χρόνια ;

Αύξηση δηλ. 100% !!!!!


Και διαλέγω το ελαιόλαδο σαν παράδειγμα διότι είναι τέτοια η μανία τους για κέρδος και αρπαγή που δεν τους νοιάζει ούτε καν η διατροφή των πολιτών.

Σε λιγο τα βασικά είδη διατροφής (κρέας, ψάρι, λάδι, ψωμί) θα αποτελούν είδη πολυτελείας για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού !

Και θα αρχίσει να έρχεται στην μνήμη των παλαιοτέρων ο χειμώνας του 41. Τελικά αυτή η περίοδος που ζούμε πιστεύω πως θα χαρακτηριστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος «χειμώνας του Μητσοτακη». “


Via Haris Kouridis

.

.

.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε