15 Ιουνίου, 2024

Στέφανος Κασσελάκης: Τι είπε στην πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

0

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο δελτίο Kontra News 21:30 με τον Πάνο Χαρίτο

Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δίνοντας απαντήσεις στα ζητήματα που αφορούν τις θέσεις του για το κόμμα, το όραμά του γι’ αυτό και τη χώρα, αλλά και τη σχέση του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κασσελάκης στην αρχική του τοποθέτηση απέφυγε να δώσει διευκρινήσεις αναφορικά με τη δήλωση της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε έχω υποχρέωση να δώσω περισσότερα στοιχεία» σε σχέση με το «χτύπημα» του παραδικαστικού κυκλώματος στην οικογένειά του είπε. Σημείωσε, δε, πως ο όμιλος του έγινε με την υποστήριξη Αμερικανού επενδυτή.

Έπειτα στάθηκε στο τι εκτιμά πως έχει ανάγκη η Ελλάδα. «Η χώρα μας έχει ανάγκη από κρατική ανασυγκρότηση και κοινωνική ανασυγκρότηση» και επεκτάθηκε επ’ αυτού υπογραμμίζοντας: «Το ελληνικό όνειρο δεν θα είναι copy paste του αμερικανικού» και ανέφερε πως η είσοδός του στην εκλογική κούρσα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «δίνει αυτοπραγμάτωση» λόγω της «αντίδρασης του κόσμου».

Η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει «η δημιουργία ενός νέου σχήματος» αφού «το θέμα είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα εσωτερικά δημοκρατικό», συμπλήρωσε. Παράλληλα, υποστήριξε πως εκείνος δεν θέλει να είναι ο τύπος του προέδρου «που θα αποφασίζει ψηφοδέλτια», ενώ επαίνεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το νομοθετικό του έργο. Μάλιστα, ανέφερε πως ήταν εθελοντής στην καμπάνια του Δημοκρατικού πολιτικού και ανέφερε ότι «με προώθησε το γραφείο του» στην εκστρατεία στην Άιοβα.

Μιλώντας περισσότερο για την εσωκομματική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως το παραπάνω (σ.σ. το να γίνει το κόμμα εσωτερικά δημοκρατικό) δεν αποτελεί «έλλειψη σεβασμού στην κομματική προϋπηρεσία», σημειώνοντας πως δεν θέλει να αντικαταστήσει τον «όρο Αριστερά» στο κόμμα.

Αντιθέτως, υποστήριξε, «η σύγχρονη Αριστερά πρέπει να κάνει το δημόσιο να δουλεύει με πρόσημο τον πολίτη». Κατά την άποψη του, είπε, πως θα πρέπει να υπάρχει ένας δημόσιος πυλώνας για τα αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό. Αποκάλυψε, δε, πως προσέγγισε τους υπόλοιπους υποψηφίους για να παρουσιάσει προτάσεις αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση.

Το άρθρο «υπέρ» του Μητσοτάκη και η επίθεση στον πρωθυπουργό

Ο κ. Κασσελάκης μιλώντας για το άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα «Καθημερινή» όπου αναφερόταν με θετικά σχόλια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Όταν έγραψα το άρθρο ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη. Δηλαδή τι με χτυπάτε για το πόσο χαμηλά είναι ο πήχης;». Έπειτα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως «από τότε που έγινε πρωθυπουργός δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κράτος δικαίου».

Σημείωσε, δε, πως «το γεγονός ότι γνώριζα προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και επέλεξα τον Αλέξη Τσίπρα είναι πλεονέκτημα για εμάς. Είναι πλεονέκτημα όταν βλέπεις ότι κάποιος δεν μπορεί να διοικήσει όπως πρέπει να διοικήσει, ανεξαρτήτως ιδεολογίας».

Αναφερόμενος στις απόψεις του για το διαχωρισμό κράτους – Εκλλησίας τόνισε πως «υπάρχει μια κοινωνική πλειοψηφία», ενώ ανέφερε πως τα τηλεοπτικά κανάλια θα πρέπει να ρυθμίζονται με κανόνες της αγοράς χωρίς ανάμιξη του κράτους».

Για τα για τα εθνικά θέματα τόνισε πως «η Αλεξανδρούπολη είναι ανοιχτή αλλά πρέπει να πληρώσουν περισσότερο η Αμερική και το ΝΑΤΟ για αυτά που προσφέρουμε», τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο άσκησης πιέσεων στην Τουρκία. «Πρέπει να προστατέψουμε κάθε σπιθαμή γης» ανέφερε έπειτα ο κ. Κασσελάκης και τόνισε πως τον εκνευρίζει το γεγονός πως «δεν έχουμε θέσει στην Αμερική αν μπορούμε στο λιμάνι του Πειραιά να προχωρήσουμε στα 12 μίλια, επεκτείνοντας τα ύδατά μας».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του υποψήφιου Προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στο δελτίο Kontra News 21:30 με τον Πάνο Χαρίτο

00:00 Στέφανος Κασσελάκης στο Kontra 05:30 Πολιτική σταδιοδρομία στις ΗΠΑ και τον Μπάιντεν 10:00 Η σύγχρονη αριστερά 15:00 Για τους ενστόλους και την Υγεία 18:00 Ακρίβεια στο Ρεύμα 20:00 Για Κυριάκο Μητσοτάκη 23:10 Για τον Αλέξη Τσίπρα 24:30 Διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας 30:00 Φορολογία – Ρεύμα – Νερό – Τράπεζες 30:30 Τηλεοπτικές άδειες 32:00 Οργάνωση του κόμματος 37:00 Αλεξανδρούπολη και Πόλεμος στην Ουκρανία 38:30 Ελληνοτουρκικά 40:30 Θρησκεία 42:00 Δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+ 47:00 Παραδικαστικό

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *