15 Ιουνίου, 2024

Η Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού τομέα με τον συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη

0

Επιμέλεια : Σάββας Σεληθωμάς

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

.

.

Μια εξαιρετική και αξιολογότατη εκπαιδευτικός κοσμεί το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης του Γιώργου Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής.

Η Δημουλή Ιωαννέτα (Ιωάννα) μέλος στο “Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.” Συνδικαλιστικό όργανο που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .

.

.

Όπως τονίζει η ίδια…

Έχω τη μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος, με το Γιώργο Ιωακειμίδη και το συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης», στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. Ένα συνδυασμό που δίνει φωνή στους νέους και χώρο για δράση και ανάληψη ευθυνών προς το κοινό όφελος. Το συνδυασμό που στοχεύει στην αποτελεσματική επίλυση των κρίσιμων για την καθημερινότητα των πολιτών ζητημάτων, πέρα από διακρίσεις και αποκλεισμούς, με οδηγό τη δημοκρατία. Όραμά μου είναι, να αποκτήσει η Αττική ένα πράσινο και βιώσιμο χαρακτήρα, υιοθετώντας και αναπτύσσοντας πολιτικές, φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και την ευδαιμονία όλων. Βασική μου προτεραιότητα αποτελεί και ο χώρος της παιδείας, η ουσιαστική λειτουργία του δημόσιου και δωρεάν σχολείου και η ενίσχυση του κοινωνικού του ρόλου με την ενεργή συμμετοχή όλων.

«Δίνω τα χέρια» λοιπόν, με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, γιατί αναγνωρίζω την ειλικρινή πρόθεση και αποφασιστικότητα του, η Περιφέρεια Αττικής να λάβει μια θέση αντάξια της αξίας της και της δυναμικής της. Μια θέση που θα ενσαρκώνει τη σύγχρονη πολιτική, με αναφορές στην κοινωνία και για την κοινωνία και με απόλυτο σεβασμό στη Φύση. Ο “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης”, αντανακλά την ιδέα της γέννησης και της ανθοφορίας, την ενότητα και τη συμπερίληψη, τη συνεχή κίνηση και αλλαγή, αλλά ταυτόχρονα και την αρμονία και εμπεριέχει και τη δική μου προσωπική δέσμευση να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων στο όνειρο και το Φως.

.

.

Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης

Για εμένα, ένας κύκλος φροντίδας και ενδιαφέροντος για την περιφέρειά μου. Ένας κύκλος που αρχίζει και τελειώνει στον άνθρωπο, στις ανάγκες και το όραμά του. Ο Γιώργος Ιωακειμίδης και ο Αττικός κύκλος, μου προσφέρουν την ευκαιρία και το χώρο, ως νέα γυναίκα, ως νέα επιστήμονας να συμβάλλω στην ανάπτυξη και την υποστήριξη της κοινωνίας, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων.

Ως εκπαιδευτικός, έχω την τύχη να υπηρετώ σε σχολεία πολλών δήμων της Αττικής, διαφορετικών χαρακτηριστικών και συνθηκών λειτουργίας και περιβάλλοντος. Τα προβλήματα λοιπόν αλλά και η δυναμική των σχολείων, αποτελούν έννοια και προτεραιότητά μου. Ο ενεργός ρόλος των Δήμων και της Περιφέρειας, η συνεργασία μεταξύ τους, ο ορθολογικός καταμερισμός και η έγκαιρη ανάληψη των ευθυνών, κρίνονται αναγκαία. Τα σχολεία μας, πρέπει να λειτουργούν ως ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας και αλληλεγγύης και οφείλουμε να φροντίσουμε τις ανάγκες τους. Αποτελεί λοιπόν δέσμευση του συνδυασμού μας, η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και ο εκσυγχρονισμός του.

Ένα εξίσου σημαντικό μέλημα για εμένα είναι η προστασία των ελεύθερων δημόσιων χώρων της Αττικής. Τα παιδιά μας, οι ηλικιωμένοι μας, εμείς οι ίδιοι, γίναμε ξένοι στην ίδια μας την πόλη, μη έχοντας ελεύθερους χώρους γύρω μας. Χώρους να περπατήσουμε χωρίς το άγχος της κίνησης και των αυτοκινήτων, χώρους πράσινους, καθαρούς. Οι γειτονιές μας αφέθηκαν στη μοίρα τους και οι δήμοι μας εγκαταλείφθηκαν, χωρίς έναν  σχεδιασμό που θα εξασφάλιζε τον βιώσιμο χαρακτήρα τους,.

Στόχος του συνδυασμού μας είναι να εφαρμοστούν πολιτικές, που κινούνται μακριά από τη λογική του «συμφέροντος» και του «κέρδους», η επανάκτηση των δημόσιων χώρων και η αξιοποίησή τους από όλους και όλες. Σεβόμαστε τη φύση της Αττικής, που τόσο βέβηλα κακοποιείται συστηματικά και την προστατεύουμε. Μέσω της αναγνώρισης των προβλημάτων του κάθε Δήμου και με την ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών και των νέων επιστημόνων μας, σκοπεύουμε να φροντίσουμε τις υποβαθμισμένες περιοχές, περιορίζοντας τις αγοραίες προτεραιότητες. Προβάλλουμε έναν βιώσιμο πολεοδομικό σχεδιασμό, κοντά στον άνθρωπο αλλά και στη φύση. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, ανθρώπινο, φυσικό και τεχνολογικό και ενισχύουμε τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα ώστε ακόμη περισσότεροι δημόσιοι χώροι να επιστραφούν σε εκείνους στους οποίους ανήκουν πραγματικά, σε όλους τους πολίτες.

Σύνθημα του συνδυασμού μας είναι: «Η Αττική, το σπίτι μας». Ναι, είναι το σπίτι μας!! Πρέπει να είναι το σπίτι μας. Το σπίτι όλων μας. Και όσων ζουν στο κέντρο της και στις βόρειες περιοχές της, αλλά και όσων ζουν στις ανατολικές, στις νότιες και στις δυτικές περιοχές της. Όλων τα προβλήματα είναι δικά μας. Για εμάς δεν υπάρχουν περιοχές άβατα-γκέτο, ούτε άνθρωποι 1ης και 2ης κατηγορίας. Οι λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας, υπάρχουν και είναι απτές και υλοποιήσιμες, αρκεί κάποιος να θέλει να εργαστεί πάνω σ’ αυτές και να τις εφαρμόσει.

Και εμείς θέλουμε και μπορούμε.

Στις 9 Οκτωβρίου, ο Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης, με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωακειμίδη, αξίζει να είναι η επόμενη περιφερειακή αρχή για την Αττική. Μια περιφερειακή αρχή ανεξάρτητη, που θα δώσει τα χέρια στους Δήμους, που θα συνεργαστεί με την κεντρική Κυβέρνηση, αλλά που δεν θα εξαρτάται και δεν θα εκβιάζεται από κανέναν. Που δεν θα είναι εργαλείο κανενός και που κύριο μέλημά της θα έχει να χτίσει τις βάσεις για μια αειφόρα Αττική, με άρωμα πραγματικού σπιτικού για όλους και όλες. Ενός σπιτικού στο οποίο θα αισθανόμαστε πλήρεις και ασφαλείς, αναπτύσσοντας τις ιδιωτικές και τις κοινωνικές μας δυναμικές.

Ιωάννα Δημουλή

Εκπαιδευτικός MSc, Υπ.Διδάκτωρ

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού τομέα

.

.

Βιογραφικό…

Δημουλή Ιωαννέτα (Ιωάννα)

  1. Κεντρικός Τομέας

Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα) και εργάζεται ως Νηπιαγωγός σε δημόσιο Νηπιαγωγεία της Αθήνας.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος “Ειδίκευσης στην Πληροφορική” και μεταπτυχιακού διπλώματος στις «Επιστήμες της Αγωγής», καθώς και Υποψήφια Διδάκτορας.

Βασική της επιδίωξη είναι να συνεισφέρει ενεργά στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο της, γι’αυτό και αναπτύσσει έντονη συνδικαλιστική δράση για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και είναι ενεργό μέλος της παράταξης «Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε».

Ασχολείται με τα κοινά και προσπαθεί να έχει καθημερινή τριβή με τους συμπολίτες της, γιαυτό και συμμετέχει σε δράσεις και δρώμενα που μπορούν να ομορφύνουν και να κάνουν καλύτερη τη ζωή όλων μας. Ως κάτοικος του Αγίου Ελευθερίου Αττικής, συμμετέχει σε πολιτιστικούς και χορευτικούς συλλόγους της περιοχής, με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού και
συνεργάζεται με τους συμπολίτες της, σε δράσεις οικολογικού περιεχομένου (κομποστοποίηση, ενίσχυση πρασίνου στην πόλη, επαναπροσδιορισμός δημόσιων χώρων προς κοινή ωφέλεια).

Ένα από τα βασικά ενδιαφέροντά της είναι η Πολιτική Οικολογία, με την οποία ασχολείται και ερευνητικά, σε διαδακτορικό επίπεδο, με σκοπό την ανάδειξη εναλλακτικών πολιτικών, φιλικών προς το περιβάλλον και τον πολίτη που θα βοηθούν στη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητάς του.

Πιστεύει ακράδαντα στην ενεργή δράση των πολιτών και στα οφέλη που μπορεί αυτή να επιφέρει, στον κοινό βίο, εξού και η υποψηφιότητά της για τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου, στον Κεντρικό τομέα Αθηνών, στον οποίο διαμένω, με τον συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης”.

Συνεχίζει τον αγώνα από κάθε πόστο, για μια κοινωνία και ένα δημόσιο σχολείο που θα στηρίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας και της ελευθερίας.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Μέλη Συνδυασμού

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα περιλαμβάνει τους εξής δήμους:

  • Δήμος Αθηναίων
  • Δήμος Βύρωνος
  • Δήμος Γαλατσίου
  • Δήμος Δάφνης-Υμηττού
  • Δήμος Ζωγράφου
  • Δήμος Ηλιούπολης
  • Δήμος Καισαριανής
  • Δήμος Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας

.

.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *