8 Δεκεμβρίου, 2023

Χάρης Μαμουλάκης: Το Υπουργείο Υποδομών κάνει έξωση στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου από τους οικίσκους !!

0

Επιμέλεια: Σάββας Σεληθωμάς

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023

.

.

Δεσποινα Κουταντου

Το θέμα αποκαλυψε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χαρης Μαμουλάκης.

Εδώ που τα λέμε, με τις αποζημιώσεις και την στήριξη της κυβέρνησης έπρεπε να είχαν φτιάξει καινούργια σπίτια …. τι όχι?

Θέλουν τα κοντεινερ για τους πλημμυροπαθεις στην Θεσσαλία…

Μένει να δούμε τους σεισμοπληκτους να τα βάζουν με τους πλημμυροπαθεις… 😏

Μητσοτάκη, βοηθάω…😏

.

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη

Την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών που προχωράει σε έξωση των σεισμοπλήκτων του Αρκαλοχωρίου από τους οικίσκους στους οποίους διαμένουν εδώ και δυο χρόνια, καυτηριάζει με δήλωσή του ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προαναγγέλλοντας σχετική παρέμβαση και στο Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, ο Χάρης Μαμουλάκης, με αφορμή αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς επισημαίνει: «Η αναλγησία της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν έχει όρια. Δεν αρκεί που εδώ και δυο χρόνια εμπαίζει τους σεισμόπληκτους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, δεν αρκεί που οι κατασχέσεις σεισμόπληκτων ιδιοκτησιών εξελίσσονται κανονικά την ώρα που 2.250 φάκελοι για αποκαταστάσεις έχουν κολλήσει στην σχετική Υπηρεσία, το Υπουργείο Υποδομών φτάνει στο σημείο να ζητήσει απ’ όσους δεν είναι ιδιοκτήτες σπιτιών, να εγκαταλείψουν τους οικίσκους στους οποίους διαμένουν. Η οργή και η αγανάκτηση από τα πρώτα ειδοποιητήρια είναι έκδηλη και από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο έτσι ώστε να μην υλοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση.».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου αναφέρεται ότι: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με το υπ΄αριθ. 386054/2022 έγγραφο αναφέρει ότι σε όσους κατοίκους είχαν παραχωρηθεί οικίσκοι με την ιδιότητα του ενοικιαστή κατοικίας μετά το σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021 πρέπει να επιστραφούν. Παρακαλείστε όπως εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και όχι πέρα της 31/12/23 αποχωρήσετε από τον οικίσκο που σας έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες στέγασης. Σε περίπτωση που δεν αποχωρήσετε θα εφαρμοστεί η νόμιμη διαδικασία (ΦΕΚ 367/Β/1998)».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν απομακρυνθούν από τους οικίσκους ως το τέλος του χρόνου θα απομακρυνθούν με την παρέμβαση της αστυνομίας.

.

.

.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε