8 Δεκεμβρίου, 2023

Στέφανος Κασσελάκης: Από αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, σας καλώ όλους ενωμένους να αναλάβουμε τις ευθύνες (βίντεο)

0

.

.

.

.

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», το κύριο μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή που ολοκληρώθηκε νωρίτερα, με το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εγκρίνεται με συντριπτική πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε στα όσα είπε η «Ομπρέλα», 46 στελέχη της οποίας αποχώρησαν με κείμενο από το κόμμα.

.

.

«Δεν πρέπει κανένας από εδώ μέσα να χειροκροτήσει την αποχώρηση της ομπρέλας από την Κεντρική Επιτροπή», ανέφερε ο ίδιος στην ομιλία του, «όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα 45, στην πραγματικότητα 43 άτομα που υπογράφουν, αλλά διότι πολύς κόσμος που βασίζεται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ βάζει κι εκείνος τις ελπίδες του σε αυτούς τους ανθρώπους».

Άρα, είπε, «δεν μπορούμε να προσβάλουμε όσους έδωσαν σταυρό σε αυτούς τους ανθρώπους με αλαζονεία εδώ μέσα». «Θέλω να πω στον κόσμο αυτόν που έχει ευθυγραμμιστεί με αυτή την πρώην τάση του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχετε χώρο εδώ μέσα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε δε, ότι η μόνη τάση θα είναι «η Δημοκρατική τάση».

.

.

Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τους δύο αποχωρήσαντες βουλευτές να παραδώσουν την έδρα τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπενθυμίζοντάς τους τον κώδικα δεοντολογίας, ο οποίος προστάζει ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους.

«Τους καλώ να δώσουν την έδρα πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Στις πλάτες του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες», διαμήνυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του κόμματος.

.

.

.

«Υπάρχει μια επιστολή που έχει λάβει η Γραμματεία, για την οποία κανείς δεν πρέπει εδώ μέσα να χειροκροτήσει. Επαναλαμβάνω, δεν πρέπει κανείς εδώ μέσα να χειροκροτήσει την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από την Κεντρική Επιτροπή. Να σας πω γιατί; Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα 45 -στην πραγματικότητα 43 άτομα που υπογράφουν, επειδή οι 2 έχουν ήδη παραιτηθεί- αλλά διότι πολύς κόσμος που βασίζεται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζει κι εκείνος τις ελπίδες του σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Άρα δεν μπορούμε να προσβάλλουμε όσους έδωσαν σταυρό σ’ αυτούς τους ανθρώπους με αλαζονεία εδώ μέσα. Και θέλω να πω στον κόσμο αυτόν, στον κόσμο που έχει ευθυγραμμιστεί με τη συγκεκριμένη πρώην τάση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να πω ότι έχετε χώρο εδώ μέσα. Κι ότι η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατική τάση από τη βάση, με τα όργανα να κάνουν πολιτική από εσάς και για εσάς και για όλη την κοινωνία.

Υπάρχουν δυο βουλευτές που έχουν υπογράψει την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας στον οποίο έχουν συμφωνήσει, το 2β που λέει: «Όλοι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος. Όλοι οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα όχι και στους ίδιους». Τους καλώ λοιπόν να δώσουν την έδρα πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι στις πλάτες του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες! Όπως καλώ και τον κ. Κούλογλου στην Ευρωβουλή να κάνει το ίδιο! Επιτέλους, σεβαστείτε τη βάση του κόμματος! Επιτέλους σεβαστείτε τον κώδικα δεοντολογίας τον οποίο προσυπογράψατε!

Υπάρχει προφανώς μια πραγματικότητα: το ότι πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος για κανένα θέμα. Το καταστατικό του κόμματος πάντα ίσχυε, πάντα θα ισχύει και μ’ εμένα πρώτο απ’ όλους. Και να είναι ξεκάθαρο σε όλους. Και στην εισήγηση, την οποία οι Γραμματείς ετοίμασαν, και με την οποία είμαι πλήρως σύμφωνος, θα ακολουθήσει ένα κείμενο από την Επιτροπή Απόφασης. Και απλά, ως διαφάνεια σε όλους σας, σας λέω τη διατύπωση η οποία με βρίσκει πλήρως σύμφωνο.

Η διατύπωση είναι η εξής: “Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα. Και συνεχίζει, και είναι σημαντικό αυτό, είναι σημαντικό και για μένα και για όλους: “Οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας”.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπα κι εχθές και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Θέλετε να δουλέψετε; Ελάτε. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ξεσκονίζω ό,τι έχει ειπωθεί εδώ μέσα. Από αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Είναι μια καινούργια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και σας καλώ όλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας μπροστά στην ιστορία αυτού του ιστορικού κόμματος.

Γεια σας, ευχαριστώ πολύ».

.

.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μην χάσετε