14 Ιουνίου, 2024

Climategate: Η εκπόρνευση της πολικής αρκούδας!

0

Περισσότερες από 50.000 φωτογραφίες συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφιών άγριας ζωής, 2023 Wildlife Photographer of the Year People’s Choice Award, και το βραβείο “κέρδισε” μια πολιτική αρκούδα, αφού εξυπηρέτησε την προπαγάνδα της κλιματικής αλλαγής – το λες κι εκπόρνευση!

Το βραβείο, το οποίο κέρδισε ο Βρετανός ερασιτέχνης φωτογράφος Νίμα Σαρικάνι, ο οποίος απαθανάτισε τη στιγμή μετά από τρεις ημέρες σε ένα πλοίο εκστρατείας στα ανοιχτά του αρχιπελάγους Svalbard της Νορβηγίας, είπε: «Αυτή η φωτογραφία έχει προκαλέσει έντονα συναισθήματα σε πολλούς από αυτούς που την έχουν δει. Ενώ η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, ελπίζω ότι αυτή η φωτογραφία εμπνέει επίσης ελπίδα, υπάρχει ακόμη χρόνος για να διορθώσουμε το χάος που έχουμε προκαλέσει».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολικές αρκούδες “εκπορνεύονται” στο όνομα της κλιματικής αλλαγής. Κάθε μια που είναι άρρωστη, γριά κι ετοιμοθάνατη, ή άλλες αρκούδες που πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές, ή καταπατημένες στους πόλους από “ερευνητές” ή εταιρίες εξόρυξης ανθράκων – όλες μεταφράζονται σε κλιματική αλλαγή και κρίση.

Κορυφαίο παράδειγμα ήταν η απάτη μεγατόνων του National Geographic με το ανέβασμα ενός βίντεο στο ΥΤ το 2017, το οποίο ήδη έχει 2,9 εκατομμύρια θεάσεις και συνεχίζει. Στο σχόλιο αναφέρουν: Αυτή είναι η κλιματική αλλαγή. Αυτή η πολική αρκούδα που λιμοκτονεί εντοπίστηκε από τον φωτογράφο της National Geographic Paul Nicklen στο Somerset Island.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, επρόκειτο για ένα άρρωστο ή ακόμα και γέρικο ζώο στα τελευταία του, που το πέτυχαν και συνειδητά είπαν να το ανεβάσουν “για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό”. Ο σκοπός, δηλαδή, αγιάζει τα μέσα.

Μετά από καταγγελίες στη σελίδα τους άλλαξαν το αφήγημα, λέγοντας ότι το παρακάναμε και δεν ξέρουμε για ποιο λόγο αυτή η αρκούδα είναι ετοιμοθάνατη, δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του θανάτου της αρκούδας με την κλιματική αλλαγή, αλλά… μπορεί και να υπάρχει… Ευτυχώς που το “διόρθωσαν”.

Μεταξύ των χιλιάδων υποψηφίων για το βραβείο φωτογραφιών, η μια πιο όμορφη από την άλλη, υπάρχει και μια εκπληκτική για την στιγμή της, όταν ο φωτογράφος, Ντάνιελ Ντεντέσκου, περνώντας ώρες με το φακό του παρακολουθούσε ψαρόνια σε μια ανέφελη Ρώμη, μέχρι που κατάφερε να αιχμαλωτίσει ένα κοπάδι από αυτά να στροβιλίζονται σε σχήμα γιγάντιου πουλιού.

Το μαγευτικό φαινόμενο του κοπαδιού από ψαρόνια που μετατοπίζονται σε διαφορετικά σχήματα είναι γνωστό, αλλά τέτοιο σχήμα που συμβολίζει και το συλλογικό συνειδητό, δεν έχουμε ποτέ άλλοτε ξαναδεί!

Μόνο… που δεν προσφέρεται όπως οι πολικές αρκούδες για κλιματική προπαγάνδα…

Τουλάχιστον αυτή η αρκούδα έχει και πάγο, και κοιμάται ήσυχα, ενώ δεν μοιάζει καθόλου νηστική. Γιατί την ενοχλείτε;

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *