13 Απριλίου, 2024

Τζούλιαν Ασάνζ: Κέρδισε την προσωρινή μη έκδοσή του στις ΗΠΑ- Στις 20 Μαΐου η απόφαση επί της προσφυγής

0

O Τζούλιαν Ασάνζ έλαβε αναβολή στον αγώνα του κατά της έκδοσης στις ΗΠΑ, αφού δύο δικαστές επέτρεψαν στον ιδρυτή του WikiLeaks να ασκήσει έφεση κατά της απομάκρυνσής του από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μόνο εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να παράσχουν στο δικαστήριο κατάλληλες διαβεβαιώσεις.

Αν ο Ασάνζ είχε αρνηθεί την άδεια να ασκήσει έφεση, θα μπορούσε να είχε εκδοθεί εντός ημερών για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατασκοπεία στις ΗΠΑ.

Σε μια διήμερη ακρόαση, οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι οι κατηγορίες, που σχετίζονται με τη δημοσίευση από τον Ασάνζ και το WikiLeaks χιλιάδων απόρρητων και διπλωματικών εγγράφων που συνδέονται με τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, είχαν πολιτικά κίνητρα και ότι το αίτημα έκδοσης ήταν παράνομο.

Οι δύο δικαστές στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου, η Dame Victoria Sharp και ο κ. Justice Johnson, υποστήριξαν πως οι δικηγόροι υπεράσπισης είχαν αρκετά πειστήρια ότι ο Assange είχε μια αμφισβητούμενη υπόθεση και ότι θα έπρεπε να τους δοθεί η ευκαιρία να υποβάλλουν τα αιτήματά τους σε μια πλήρη ακρόαση έφεσης τον Μάιο.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *