13 Απριλίου, 2024

O υπουργός Κώστας Καραμανλής και η Οικογένεια κρύβουν τον πλούτο τους στον Panama

0

Στον Panama από το 1970 η Οικογένεια των Καραμανλή μέχρι και σήμερα αποκρύπτουν τα εισοδήματα τους και δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα

Η Οικογένεια των πολιτικών Καραμανλή στον Panama από το 1970 μέχρι και σήμερα 2024 αποκρύπτουν και δεν δηλώνουν τα εισοδήματα τους στην Ελλάδα, κρύβονται πίσω από τις offshore εταιρείες τους σε φορολογικούς παράδεισους όπως του Παναμά και των νήσων Μάρσαλ.

Άγνωστο πως μέσα από την πολιτική δραστηριότητα τους στην Ελλάδα έχουν γίνει πολυεκατομμυριούχοι.

Ο υπουργός Κώστας Καραμανλής βρέθηκε εμπλεκόμενος και σε 3η αδήλωτη εταιρεία του Panama.

Στα επίσημα έγγραφα του Panama εμφανίζεται το όνομα του Κώστα Καραμανλή σημερινού Βουλευτή και τ. υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, βασικός υπαίτιος για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη που συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν περισσότερες από 57 αθώες ζωές συνανθρώπων μας.

Η Offshore εταιρεία Mantinia Shipping Company SA είχε ιδρυθεί με έδρα στον Παναμά.

Οι Καραμανλήδες, μόλις ένιωσαν να σφίγγει ο κλοιός μετά τις αποκαλύψεις για τις εταιρείες τους στον Παναμά με πανούργα τεχνάσματα μετέφεραν τα αδήλωτα υπάρχοντα τους και κρύφτηκαν στα εξωτικά νησιά Marshall αφού πρώτα έβαλαν μπροστινούς για να χαθούν τα ίχνη τους..

Στις 28 Ιανουαρίου 2020 την Offshore εταιρεία Mantinia Shipping Company SA με έδρα τον Παναμά οι Καραμανλήδες την μετέγραψαν στα Νησιά Marshall. 

Για να γίνει αυτή η μεταγραφή από τον Παναμά στα νησιά Marshall βοήθησαν συνεργάτες τους των οποίων τα ονόματα στα επίσημα έγγραφα του Panama όπως η κυρία Βασιλική Λυμπεροπούλου.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία από τις Αρχές των νήσων Marshall με ημερομηνία 22-MAR-2024 η εταιρεία των Καραμανλή είναι υπαρκτή και είναι εγγεγραμμένη ως MANTINIA SHIPPING COMPANY S.A. 103904 μετά την μεταγραφή της από τον Panama.

ΣΗΜ.: Τα νησιά Marshall προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στην μυστικότητα ως φορολογικός παράδεισος για αδήλωτο πλούτο. Στις 14 Φεβρουαρίου 2023 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να προσθέσει τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, την Κόστα Ρίκα, των Νήσων Μάρσαλ και τη Ρωσία στον κατάλογο της ΕΕ των μη συνεργάσιμων δικαιοδοσιών για φορολογικούς σκοπούς.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *