13 Απριλίου, 2024

Μια αναφορά για τον γνωστό τραμπούκο ΕΚΟΦίτη πατέρα Μπρατάκο

0

Μια αναφορά για τον πατέρα Μπρατάκο, γνωστό τραμπούκο ΕΚΟΦίτη και ακόμα γνωστότερο χαρτοπαίκτη στα νιάτα του, που δεν την ξέρουν και πολλοί.

Την άνοιξη του 1974, λοιπόν, το καθεστώς Ιωαννίδη βολιδοσκοπούσε νέα σε ηλικία πολιτικά στελέχη που προέρχονταν κυρίως από το χώρο της ΕΡΕ, κάπως λιγότερο από εκείνο των Αποστατών του 1965 και κάποιους λίγους από το χώρο της Ένωσης Κέντρου, ώστε να διαβλέψει τις πιθανότητες για μια μελλοντική πολιτικοποίηση της Χούντας με νέους και “άφθαρτους” πολιτικούς.

Η πρώτη συνάντηση στην οποία ήταν να πάει ο ίδιος ο Ιωαννίδης, αλλά τελικά αυτός έστειλε ένα πρωτοπαλίκαρό του, τον Πηλιχό, έγινε στο σπίτι του Άγγελου Μπρατάκου στην Πλατεία Σκαντζουράκη στην Άνω Νέα Σμύρνη. Και από τους 70 παρευρισκόμενους, οι 60 περίπου έδειχναν στο τέλος ευχαριστημένοι από αυτά που τους είχε αναφέρει ο Πηλιχός.

Μετά η επόμενη συνάντηση αναβλήθηκε 1-2 φορές και τελικά έκαναν τις μάλλον προσυμφωνημένες από τα 50’s “ομορφιές” στην Κύπρο και πάπαλα ο Ιωαννίδης.

Η συνάντηση της Νέας Σμύρνης υπάρχει σε κάποια κατάθεση από την Επιτροπή της Βουλής για το Φάκελο της Κύπρου (1986), που δεν θυμάμαι τώρα ποιανού ήταν και σε ποιον τόμο περιλαμβάνεται.

Τα έγραψα με αφορμή την παραίτηση του υιού Μπρατάκου από την Εθνική Κυβέρνηση. Δεν αποτελεί διασύνδεση με “οικογενειακή ευθύνη”, αλλά απλά ήταν μια ευκαιρία να θυμίσω για άλλη μια φορά τις αγαστές σχέσεις Δεξιάς και Χούντας. Άλλωστε, παιδιά της πρώτης ήταν οι τύποι της δεύτερης. Αλλά βγήκαν πολύ πιο βλαμμένοι ακόμα και για τα στάνταρντ του μέσου Δεξιού.

Ε.Α

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *