13 Απριλίου, 2024

Πως η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στα Μετοχικά Ταμεία

0

Η κυβέρνηση προχωρά τάχιστα στο σχέδιο για ενοποίηση-κατάργηση των Μετοχικών Ταμείων με την ανοχή των «θεσμικών απόστρατων».

Υπάρχουν βέβαια και οι απόστρατοι που φωνάζουν και προειδοποιούν . Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών σε ανακοίνωση της αναφέρει:

ΘΕΜΑ : Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Φαίνεται ότι το σχέδιο ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων (ΜΤ) και η, κατά την άποψή μας φερόμενη ως απορρέουσα από μνημονιακές δεσμεύσεις, υποχρέωση του Ελληνικού κράτους να καταργήσει όλα τα επικουρικά ταμεία, υλοποιείται αργά αλλά σταθερά. Όσο και να φωνάζουμε ότι τα ΜΤ των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι επικουρικά, μάλλον φωνάζουμε εις ώτα μη ακουόντων. Η τακτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση είναι να πεισθεί ο καθείς ότι και τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τελικώς επικουρικά. Η σταδιακή κατάργηση (από 6,4 % σε 4%, από 4% σε 2% και ίσως τελικά από 2% σε 0%) των πόρων των ΜΤ από εξοπλιστικά προγράμματα (ίσως ο μόνος πόρος που καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο προς τα ΜΤ) θα ενισχύσει το επιχείρημα περί επικουρικότητας ή μη. Εδώ είμαστε και μακάρι να διαψευστούμε.

Μέσα στον παραπάνω σχεδιασμό όμως, δεν μπορούμε παρά να μην εντάξουμε και την πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας ενέργεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με «εντέλλεσθαι», να προκαλέσει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ώστε τούτο (το ΔΣ) να παραχωρήσει, σε μια ανώνυμη εταιρία που ακόμη δεν έχει συσταθεί, χώρους από το οίκημα ιδιοκτησίας του (του ΜΤΣ, άρα όλων των μετοχομερισματούχων) όπου στεγάζεται. Την εταιρία με τίτλο: «Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ)», που ΘΑ ιδρυθεί με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εν ευθέτω χρόνο. Δηλαδή θα δημιουργηθεί η υποδομή, θα δαπανηθούν χρήματα του Ελληνικού λαού, θα υφαρπαγεί χώρος από ξένη ιδιοκτησία και όλα αυτά θα κληθούν εκ των υστέρων οι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου να τα επικυρώσουν με την ψήφο τους. Μαντεύουμε εκ των προτέρων ποιοι και πώς θα ψηφίσουν.

Το «εντέλλεσθαι» δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους μερισματούχους. Όλους εμάς τους αποστράτους δηλαδή, που το μόνο «εντέλλεσθαι» είναι το συμφέρον μας. Η παραχώρηση λοιπόν, υπό προδήλως παράνομες διαδικασίες, χώρων ενός οικήματος που ιδιοκτησιακά ανήκει, μεταξύ των άλλων, και σε όλες και όλους τους αποστράτους, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να σταματήσει εδώ και τώρα τις οποιεσδήποτε ενέργειές τους υφαρπαγής περιουσίας που μας ανήκει.

Καλούμε το ΔΣ του ΜΤΣ να απέχει από οποιαδήποτε απόφαση εκπορεύεται με εντολές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και δηλώνουμε παρόντες διεκδίκησης, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια, των συμφερόντων των μελών μας, όταν απώλεια περιουσιακών μας στοιχείων προκαλείται από παράνομες ενέργειες ή αποφάσεις διοικητικών οργάνων, από αμέλεια, δόλο ή οφειλόμενη ενέργεια.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *