13 Απριλίου, 2024

Εφημερία τρόμου αύριο στο Βενιζέλειο: Μία μόνο αναισθησιολόγος για όλα τα περιστατικά

0

Oι συνθήκες αύριο για το Βενιζέλειο κρίνονται ως «ανασφαλείς» για τους ασθενείς

Εάν τύχουν παραπάνω του ενός επείγοντα περιστατικά αύριο Δευτέρα 1 Απριλίου στο Βενιζέλειο τι πρόκειται να γίνει; Τις τελευταίες ώρες διακινείται μια επιστολή που αποδίδεται στη συντονίστρια διευθύντρια Τμήματος Αναισθησιολογίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Μαρία Μανωλαράκη, στην οποία αναφέρεται ότι η εφημερία σε ό,τι αφορά τους αναισθησιολόγους θα γίνεται αύριο μόνο από την ίδια, καθώς οι άλλοι δύο ιατροί του τμήματος θα απουσιάζουν καθώς θα βρίσκονται σε ρεπό λόγω εφημέρευσής τους την προηγούμενη ημέρα.

Άρα λοιπόν η μία και μόνη αναισθησιολόγος που θα εφημερεύει αύριο στο Βενιζέλειο, η κ. Μανωλαράκη, δε θα μπορεί να εξυπηρετήσει, όπως είναι απολύτως κατανοητό, δύο επείγοντα περιστατικά ταυτόχρονα αν – ο μη γένοιτο – τύχουν τέτοια, πόσω μάλλον περισσότερα, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ίδια επιστολή που απευθύνεται προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου οι συνθήκες αύριο για το Βενιζέλειο κρίνονται ως «ανασφαλείς» για τους ασθενείς.

Αναλυτικά στην επιστολή, που κοινοποιείται και στην 7η ΥΠΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου θα βρίσκεται μόνο η διευθύντρια του τμήματος, η οποία και εφημερεύει. Οι υπόλοιποι ιατροί του τμήματος, δύο στον αριθμό, τη Δευτέρα θα βρίσκονται σε ρεπό λόγω εφημέρευσής τους την προηγούμενη ημέρα.

Ως εκ τούτου, θα μπορεί να εξυπηρετείται μόνο κάποιο άκρως επείγον περιστατικό του οποίου κινδυνεύει η ζωή και δεν υπάρχει χρόνος μεταφοράς σε άλλο νοσοκομείο. Οι συνθήκες τη Δευτέρα είναι ανασφαλείς προκειμένου να αντιμετωπισθεί χειρουργικά κάποιο άλλο περιστατικό που δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Εάν πραγματοποιηθεί κάποια επείγουσα επέμβαση τη Δευτέρα, ο αναισθησιολόγος που θα εφημερεύει δεν μπορεί να εγκαταλείψει την αίθουσα χειρουργείου και να μεταβεί κάπου αλλού για να παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άλλο ασθενή».

Δείτε την επιστολή που εξηγεί ότι κατά την αυριανή ημέρα το Βενιζέλειο γενικότερα και το Αναισθησιολογικό Τμήμα ειδικότερα πρόκειται να ζήσουν μια εφημερία τρόμου: 

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *