4 Μαΐου, 2024

Η νέα κανονικότητα των… πλειστηριασμών

0

Από τον Βασίλη Χ.

Δείτε τι σημαίνει “κανονικότητα”, τι πορεία διανύσαμε σαν κοινωνία 14 τόσα χρόνια πια. Σε μια μόνο πτυχή της. Απολαύστε μνημείο κυνικότητας και σιχασιάς για ρυθμίσεις που ετοιμάζονται να βάλουν Κυβέρνηση-Τράπεζες-σέρβισερς, για… τόνωση των πλειστηριασμών να γίνουν πιο γόνιμοι.

Να μπαίνουν στα σπίτια των μελλοθάνατων τα κοράκια-ιδιώτες, εκπρόσωποι βαλκανικών συμμοριών, επενδυτές, για να ξέρουν πως δεν “αγοράζουν γουρούνι στο σακί”. Να μειώσουν ακόμα πιο πολύ τις τιμές των διαδοχικών πλειστηριασμών κλπ.

Θυμηθείτε απλώς πως φτάσαμε από τις αίθουσες των δικαστηρίων που γινόταν δημόσια οι πλειστηριασμοί, στο σημερνό πλαίσιο, μέσα σε 14 χρόνια. Προσθέστε και ένα άλλο νόστιμο: το Δημόσιο μάζεψε μόνο 3.7 περίπου δις με την αποχώρηση του από το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών που χρηματοδότησε το ίδιο με 46 δις. Το λες και επιτυχία εφάμιλλη με την αποπληρωμή του αναγκαστικού δανείου στην κατοχή από τους Γερμαναράδες.. και αυτά που αναφέρω παραπάνω είναι μόνο μια πτυχή, ένα κλάσμα της νέας κανονικότητας που ζούμε.

Ας βγάλουν τον σκασμό επιτέλους οι ομιλούσες κεφαλές, δημιουργοί, υπαίτιοι και συνεργοί, συνένοχοι όλοι τους, στο κτίσιμο της σύγχρονης κανονικότητας μας.. οι “νέες σειρές” που βγαίνουν στην κοινωνία μας, καλουπωμένες όπως πρέπει, θεωρούν φυσική και εύλογη αυτήν την κανονικότητα, κάποιοι αθεράπευτα ξεροκέφαλοι και ονειροπόλοι με μπόλικη πολιτική και κοινωνική αφέλεια πασχίζουν να πούνε πως αυτό είναι εφιάλτης και όχι κανονικότητα, να ξυπνήσουν κανένα, οι γέροι γκρινιάζουμε ανήμποροι βλέποντας τα γεγονότα να περνούν σβινν μπροστά μας..

Και πάμε να μιλήσουμε για το “διακύβευμα” των Ευρωεκλογών ξέρω γω.. ή ακόμα χειρότερα, την αναγκαιότητα να πάνε οι νέοι μας να υπερασπιστούν τις “αξίες μας, τα ιδανικά μας και τον Δυτικό τρόπο ζωής” στα αλώνια της Μέσης Ανατολής.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *