19 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: Τρεις στους δέκα βιοτέχνες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος

0

Τρεις στους δέκα βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, σύμφωνα με το δίμηνο οικονομικό βαρόμετρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Το 30,9% των βιοτεχνών δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στην εξόφληση των λογαριασμών της επιχείρησης, ενώ το 24,9% εξοφλεί, ασθμαίνοντας, τους προμηθευτές του.

Το 15,4% δυσκολεύεται στην καταβολή των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές, το 15% στην κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, ενώ το 13,8% στην καταβολή των μισθών.

Στην ερώτηση «ποιες είναι οι βασικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχείρηση σας;» το 25,2% απάντησε η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις των πρώτων υλών, το 15,2% η κάλυψη των μηνιαίων υποχρεώσεων, το 14,7% η εύρεση εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό και όσων απάντησαν πως η έλλειψη ρευστότητας δυσκολεύει τις επιχειρήσεις τους, το 14,9% κατέδειξε το μεταβαλλόμενο φορολογικό πλαίσιο ως αγκάθι για την επιχειρηματικότητα, το 8,7% τον έντονο ανταγωνισμό, ενώ το 6,6% έδειξε ως βασική πρόκληση την πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *