18 Μαΐου, 2024

Η «μαντάμ Σουσού» δεν μένει πια εδώ

0

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός και σεναριογράφος, Άννα Παναγιωτοπούλου

Η θρυλική Μαντάμ Σουσού, η αξέχαστη Όλγα Χαρίτου, η μοναδική Χριστίνα Μαρκάτου. 3 τηλεοπτικοί ρόλοι με ένα πρόσωπο που αγαπήσαμε. Η Άννα Παναγιωτοπούλου τις ενσάρκωσε και μάς χάρισε μερικές από τις πιο σπαρταριστές κωμικές στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης. Ατάκες, που πάντα θα μένουν στο μυαλό μας, ακόμα και τώρα, που η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο, 4 Απριλίου, σε ηλικία 77 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σταμάτης Κραουνάκης μέσα από ανάρτησή του στο Facebook. «Έφυγε η Άννα», έγραψε ο συνθέτης. Αν και αρχικά δεν διευκρίνιζε σε ποιο πρόσωπο αναφερόταν, στα σχόλια δημοσίευσε ένα βίντεο με την Άννα Παναγιωτοπούλου στο Ηρώδειο.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη το 1947 κι από παιδί ήθελε να γίνει ηθοποιός. Οι γονείς της είχαν αντιρρήσεις και την έστειλαν για σπουδές στην Ελβετία. Εκείνη, επέστρεψε κρυφά κι έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο, όπου και πέρασε. Εκεί βρέθηκε με τον Σταμάτη Φασουλή και την παρέα του Ελεύθερου Θεάτρου και μετέπειτα Ελεύθερης Σκηνής, που κατέκτησε το θεατρόφιλο κοινό με τις επιθεωρήσεις τους στο Άλσος Παγκρατίου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου έπαιζε σε αυτές, ενώ έγραφε και κείμενα.

Το 1986 πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά στην τηλεόραση με τον ρόλο της Μαντάμ Σουσού, στην ομώνυμη σειρά της ΕΡΤ και κατέκτησε και το τηλεοπτικό κοινό. Ακολούθησαν οι Τρεις Χάριτες στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης, στο Mega, αλλά και η σειρά Ντόλτσε Βίτα, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό που την έκανε αγαπητή και στις νεότερες γενιές.

Έχει κάνει έναν γάμο και το 1974 απέκτησε το γιο της. Διέμενε στον Λυκαβηττό, αλλά περνούσε μεγάλα χρονικά διαστήματα, έως και χρόνο, στην Τήνο.

Η Μαντάμ Σουσού ήταν και ο αγαπημένος της τηλεοπτικός ρόλος. «Στην τηλεόραση την Μαντάμ Σουσού μακράν. Εγώ την λάτρευα από το βιβλίο, είχα έρωτα και όταν μου την πρότεινα, είπα “Χριστέ μου σε ευχαριστώ”», είχε πει η ίδια για τον χαρακτήρα που δημιούργησε ο Δημήτρης Ψαθάς και ενσάρκωσε η ίδια.

Εμείς την αποχαιρετούμε με 6 χαρακτηριστικές ατάκες των 3 πιο ξεχωριστών τηλεοπτικών ρόλων της., αυτών που ενσάρκωσε στις σειρές Μαντάμ ΣουσούΤρεις Χάριτες και Ντόλτσε Βίτα.

«Παναγιωτάκη, δώσε εκ μέρους μου στην κυρία ένα αστακουδάκι δωρεάν» – Μαντάμ Σουσού

«Τσοκαρίες. Γεννηθήκατε και θα πεθάνετε Βυθουλαίες τσοκαρίες»– Μαντάμ Σουσού

«Βρε άει στον διάολο που θα την παρακαλέσω κιόλας. Τέτη σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει τα έχω με τον Νίκο» – Όλγα Χαρίτου

«Με Ζερό και Νερό πάντα ρούχο καθαρό» – Όλγα Χαρίτου

«Σάσα, πού ακριβώς είπες ότι τον βάζουμε τον κόκκινο φιόγκο;» – Χριστίνα Μαρκάτου. Είχε προηγηθεί ο παρακάτω διάλογος.

«Τι είν’ εδώ» – Χριστίνα Μαρκάτου

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *